STARI PRIJATELJI

Nježna ljubav Silvije Luks i Đele Jusića

Ako je zajedničko pojavljivanje Đele Jusića (72) i Silvije Luks (67) na VIP otvorenju shopping-centra Cvjetni u Zagrebu, u travnju, možda mogla biti tek slučajnost, njihova sve češća kasnija druženja na koncertima i izlasci udvoje nisu mogli ostati nezamijećeni. Dubrovački skladatelj i dirigent i umirovljena novinarka, bivša diplomatkinja i odnedavno predsjednica Nadzornog odbora HRT-a, s toplijim su se danima, naime, nastavili družiti i – južnije.

Pa su tako u srpnju viđeni u gledalištu Splitskog festivala na Prokurativama, a najveći dio ljeta proveli su u Đelinom Dubrovniku. Pomno su proučili glazbeni program i odabrali ono što ih zanima: zajedno su bili na otvorenju Dubrovačkih ljetnih igara, uživali su u koncertu violončelista Stjepana Hausera i Luke Šulića u atriju Kneževog dvora, prisustvovali su i zatvaranju Igara i dodjeli nagrade Orlando te koncertu kojim je započeo 11. festival komorne glazbe Julian Rachlin&Friends.

Na pitanje – kako to da ih se tako često može vidjeti zajedno – Silvija Luks je odgovorila protupitanjem. – Pa s kime ću ići na koncert nego s prijateljem koji također voli glazbu?!

Iako su to u početku pokušavali sakriti, dvoje starih prijatelja – jer poznaju se dvadesetak godina – prije tri i pol mjeseca postali su, kažu oni koji ih dobro poznaju, par.

Jagoda Zamoda

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst o Silviji Luks i Đeli Jusiću pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br.869) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
23. travanj 2024 10:22