RAZUM I OSJEĆAJI

Novi početak Lamije Alečković

Lamija Alečković u pravom je smislu dijete HTV-a. Karijeru na javnoj televiziji počela je još kao djevojčica vodeći dječje zabavne emisije HTV-a, a nastavila je 15-ak godina poslije kao novinarka i urednica u Informativnom programu. Upravo zato mnoge je iznenadila Lamijina nedavna odluka da napusti Prisavlje, kada je istodobno kad i njezin kolega Ilija Jandrić zatražila sporazumni raskid radnog odnosa, kako se to glasno nagađa, zbog prelaska na balkansku Al Jazeeru. Zbog odredbi ugovora Lamija nije smjela otkriti ni detalje svog novog poslovnog izazova, no za Jutarnji list je prvi put progovorila o razlozima zbog kojih je odlučila napustiti HTV .

Doslovno ste od malih nogu na HTV-u, od dječjih zabavnih showova u kojima ste bili voditeljica pa sve do današnjih dana kada radite kao novinarka te urednica u Informativnom programu. Zašto ste odlučili otići s Prisavlja? – Osjetila sam da je vrijeme za promjenu i u pravom je trenutku naišao pravi izazov. Sasvim dovoljno za mene.

Je li bilo teško donijeti takvu odluku? S kim ste se savjetovali, koliko ste razmišljali? – Naravno da odluku nije bilo lako donijeti, emocije te ponesu, nakon toliko godina i praktički odrastanja na HRT-u za ‘dijete’ je došlo vrijeme da napusti roditeljski dom.

Što je prevagnulo? – Zdrav razum, da prilike koje su mi se pružile – ne propustim. Da izazovi postoje i da ih treba zgrabiti. Da je došlo vrijeme za neki novi početak ili, bolje reći, drukčiji nastavak karijere.

Cijeli razgovor pročitajte na portalu Jutarnjeg lista.

Linker
15. svibanj 2024 21:55