TVizzy
POTPUNO DRUGI SVIJET

Odlazi iz Hrvatske: Veliki zaokret u karijeri Lamije Alečković

Nakon uspješne karijere na HRT-u i Al Jazeera Balkans, poznata novinarka i urednica otisnula se u svijet startup-a i uskoro s timom Aspida, koji razvija besplatnu aplikaciju TVizzy, odlazi u SAD u poslovni proboj

'Televizija je moja prva i velika ljubav i od te zaraze se teško možete izliječiti, no tražila sam novi izazov. Nakon HRT-a, otišla sam u potpuno drugačiji poslovni svijet i željela sam da u njemu televizija bude zastupljena. To sam uspjela sa sjajnim timom koji na inovativan način spaja moderne mobilne tehnologije i televiziju. Sada radimo na razvoju novog digitalnog kanala za emitiranje i stvaramo televiziju novog doba. Iznimno sam uzbuđena što iz Hrvatske kreće inovacija koja pobuđuje zanimanje distributera videa iz područja newsa i sporta u svijetu.', priča Lamija Alečković koja karijeru nastavlja na nesigurnim start-up valovima.

Naime, startup TVizzy, u kojem je Lamija partnerica i voditeljica komunikacija, izabran je od strane ABC akceleratora za odlazak u američku oazu razvoja startup projekata – Silicijsku dolinu.

TVizzy

'Ovo je ogroman uspjeh za nas. S TVizzyjem doslovno živimo američki san. Ovoga ljeta išla sam na rutinski sastanak u ljubljanski ABC startup akcelerator. Ispred zgrade gdje je bio zakazan sastanak prvo me oprao jak pljusak, a novi šok je tek uslijedio jer su mi rekli da se za 10 minuta očekuje da pitcham Tvizzy. Prizor je bio maestralan – ja pokisla kao miš, bez pripreme za pitchiranje stojim ispred 8 top znalaca iz start up svijeta koji očekuju vrhunsku prezentaciju. Onda sam sama sebi rekla – možeš ti to, ovo su kao još jedne izvanredne vijesti kada nemaš pojma što te očekuje u TV javljanju uživo, a moraš to rutinski obaviti. Izvadila sam mobitel, spojila ga na projektor i odradila predstavljanje. Stres je bio ravan onome kada krene breaking news!' prepričava Lamija Alečković koja zadnjih mjeseci živi na relaciji London-Ljubljana-Zagreb-Doha gdje pregovara i radi na razvoju projekta. 'TV hodnike sam zamijenila aerodromima i hotelima, pa mi odlazak u SAD neće biti prevelika životna promjena. Samo ću morati spakirati puno veći kofer za svu odjeću i ovu ogromnu dozu sreće koju planiram nositi u Ameriku', zaključuje.

Privatni album
Marin Erceg i Lamija Alečković u ABC akceleratoru u Ljubljani

#businessasusual #workworkwork #workplaceforthemorning #startup #caffee

A post shared by Lamija Aleckovic (@lalec509) on

Linker
20. travanj 2024 14:53