KEVIN SPACEY

Očaran Dubrovnikom

Kad sam stigao u Dubrovnik ostao sam zapanjen videnim, onda sam popodne odspavao dva sata i kada sam izasao i ponovno sa svoje terase ugledao taj divan prizor shvatio sam da ne sanjam – opisao je svoje prve dojmove u Dubrovniku americki glumac Kevin Spacey.

Glumac proslavljen filmovima “Sedam” i“Vrtlog života“, gost je „Dubrovnik Film Meetinga“ kojeg organiziraju Jadranski luksuzni hoteli i Sarajevo film festival. U njegovu čast, organizatori su na terasi hotela Dubrovnik Palace priredili eksluzivni party na koji su se pojavile i brojne hrvatske zvijezde.

Gibonni, Nina Badrić i Vlatka Pokos nisu propustili priliku slikati se s poznatim glumcem a u latino ritmovima Ricarda Luquea uzivali su i Goran Ivanisevic i Tanja Dragovic, Goran Strok sa suprugom Renatom, dubrovacka gradonacelnica Dubravka Suica sa suprugom, umjetnica Jagoda Buic, Lejla i Tarik Filipović.

Odjeven u lezernu crnu kosulju i Armanijev jeans Kevin Spacey iznio je na terasi hotela Excelsior novinarima i svoje dojmove iz Sarajeva u kojem je proveo tri dana kao gost filmskog festivala.

-Nisam tocno znao sto se tamo dogadalo, ali nakon razgovora s ljudima bilo mi je cudno voziti se mjestima koje sam prije toga gledao na vijestima – komentirao je Spacey karizmu Sarajeva zakljucivsi da u “filmovima ljudi kopaju tunele da kroz njih izadu iz grada, a u Sarajevu se dogodilo upravo suprotno – da udu u opkoljeni grad”.

Kevin Spacey zadnjih pet godina zivi i radi u Londonu gdje je potpuno zaokupljen ulogom direktora Old Vic kazalista. Od listopada pocinje raditi i na Oxfordu kao gostujuci profesor, te je novinarima u sali porucio da ga ubuduce oslovljavaju sa “profesore”.

Kratki dubrovacki odmor dobro ce mu doci prije polaska za Ameriku gdje nastavlja sa snimanjem novog filma “Shrink” u kojem tumaci ulogu psihijatra koji lijeci holivudske zvijezde, a nakon toga Spacey pocinje s pripremama za ulogu Lexa Luthora u novom filmu o Supermanu “Covjek od celika”.

Paulina Peko/EPEHA

Linker
30. travanj 2024 01:46