KIPIĆ U RUCI

Octavia Spencer: Nesnosna sam kad sam gladna

Hvala Akademiji što sam dobila najpoželjnijeg muškarca u ovoj prostoriji – kroz suze je izgovorila afroamerička glumica Octavia Spencer (39) dok je u lijevoj ruci čvrsto stiskala zlatni kipić za najbolju žensku sporednu ulogu, sluškinje Minny Jackson u filmu “Tajni život kućnih pomoćnica”, za koju je već dobila i Zlatni globus i nagradu SAG.

Je li istina da ste poslužili kao predložak za lik Minny? – Da, jer su i autorica knjige Kathryn Stockett i redatelj Tate Taylor moji dugogodišnji prijatelji. Za lik drske i žestoke Minny sigurno ih je nadahnulo moje živčano ponašanje kad sam gladna ili kad umirem od vrućine. Priznajem da tada mogu biti nesnosna…

U filmu ste često za štednjakom, a kako se u stvarnom životu snalazite u kuhinji? – Grozna sam kuharica. Uzimala sam satove, ali mislim da jednostavno nisam nadarena za kuhanje. Odrasla sam na jelima iz mikrovalne pećnice, tako da ne znam ni pile ispeći. Ali je zato Tate odličan kuhar i često me zove na večeru.

Što si najčešće pripremite za večeru? – Sendvič s maslacem od kikirikija i želea te pizzu s povrćem.

Što mislile o osveti svoje junakinje, koja bivšoj poslodavki podvali čokoladnu pitu s izmetom? – Očito je bila isprovocirana njezinim ponašanjem. Nije to ispravno, ali s druge strane, sigurno se dobro osjećala kad joj se osvetila. Zapravo, baš mi je drago što je to učinila.

Koje su vas glumice nadahnule kad ste počinjali karijeru?Esther Rolle koja je glumila Floridu Evans u CBS-ovim serijalima “Maude” i “Good Times” te Jessica Tandy u “Vozeći gospođicu Daisy” sa sjajnim Morganom Freemanom. To je moj omiljeni film.

Marijana Marinović

Linker
05. svibanj 2024 14:12