Da ga se može opisati okusima, 38-godišnji francuski chef Stephan Macchi bio bi pikantan poput čuvenog senfa iz pokrajine Dijon i žario bi kao najfiniji konjak.
Ali i bez tih gastroopisa, dovoljno je žestok.Kad on uđe u nečiju kuhinju, svima se “tresu gaće”. A zahvaljujući svojim komentarima, savjetima, počesto i oštrim razgovorima s kuharima, što možemo vidjeti u TV showu Jezikova juha – hrvatskoj inačici britanskog showa Ramsay’s Kitchen Nightmares, stekao je brojne obožavatelje.
Poput Gordona Ramsaya, čuvenog britanskog kuhara, i ovaj šarmantni Francuz, koji u Zagrebu živi već dvadeset godina, postao je gastroguru: njegovi sljedbenici na internet forumima i na kavicama komentiraju njegove duhovite opaske i prepričavaju njegove “provale” poput one upućene neiskusnom konobaru – “ti se lulaš kao da imaš morska bolest”.
Što vam je obilježilo 2009. godinu? – Bila je teška, radna i na kraju – uspješna. Od svog sam imena uspio napraviti brend.
Po čemu ćete je najviše pamtiti? – Po gastro showu Jezikova juha, koji od jeseni vodim na RTL Televiziji i u kojem kritiziram i savjetima pomažem kuharima, konobarima i vlasnicima restorana.
Što smatrate svojim najvećim uspjehom? – To što sam nakon dvadeset godina rada prepoznat kao veliki stručnjak u svom poslu.
Koje biste događaje najradije izbrisali? – Svađe sa suprugom zbog toga što nisam nikad doma. Prije sam bio eksplozivan, ali sada se znam kontrolirati i prvo pokušavam razgovarati, razmotriti situaciju i više razmišljam o posljedicama svojih riječi. Sve drugo mi je prošlo dobro: radim ono što volim, zadovoljan sam time i uživam u svom poslu. Kakvi su vam planovi za 2010.? – Uvijek su vezani za posao: da budem uspješniji i bolji. Vodim dvije tvrtke i show Jezikova juha, a trenutačno sam u pregovorima za snimanje još deset emisija u ovoj sezoni i 22 nove emisije u sljedećoj.
Marijana Marinović
Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Cijeli intervju možete pročitati u novom broju Glorije (br. 782), koji je na kioscima od srijede, 30. prosinca.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....