FARRAH FAWCETT

Odlazak anđela

Tri godine se borila, ali na kraju je ipak izgubila – 62-godišnja glumica Farrah Fawcett preminula je u četvrtak ujutro, u 9.28 po kalifornijskom vremenu, od raka debelog crijeva. Glumica proslavljena ulogom u serijalu “Charlijevi anđeli” posljednje dane provela je u bolnici St. John’s Heath Center u Santa Monici, a uz njenu postelju bili su prijateljice Alana Stewart i Mela Murphy, doktor Lawrence Piro i ljubav njezinog života Ryan O’Neal.

– Otišla je – shrvano je kazao O’Neal novinarima te priznao da je glumicu prije smrti posjetio katolički svećenik i udijelio joj posljednje pomazanje.

– Sada je s majkom i sestrom te Bogom. Volio sam ju svim srcem. Tako će mi puno nedostajati. Bio sam uz nju u njezinim posljednjim trenucima i rekao sam joj koliko je volim. Sada je na boljem mjestu – kazao je O’Neal, koji je imao dugogodišnju burnu vezu s glumicom, ali se nikada nisu oženili. Namjeravali su to učiniti ovih dana, još dok je Fawcett bila pri svijesti, ali, kako govori glumac, jednostavno nije bilo vremena.

Fawcett i O’Neal imaju i 24-godišnjeg sina Redmonda, ali on nije bio uz svoju majku, jer je trenutno u zatvoru zbog posjedovanja droge. No, uspio je prije smrti razgovarati s njom telefonski te ju zamoliti da mu oprosti sve loše što je napravio.

Iako je posljednjih mjeseci bila izrazito slaba, Fawcett je svu energiju usmjerila u snimanje televizijskog dokumentarca o svojoj borbi proti zloćudne bolesti. Nije poznato koliko će film pokazati, ali nema sumnje da će biti dovršen i prikazan na televiziji te izazvati golemu pozornost. Baš kao što je i ona svojom pojavom izazivala pažnju tijekom cijele svoje karijere.

Linker
27. travanj 2024 15:32