Foto: promo
DOBRE GLAZBENE VIJESTI

Odlična Róisín Murphy objavila novi singl

Nakon što je postavila standarde pjesmom “Mastermind“, Róisín Murphy je objavila video spot za singl “Ten Miles High“, s nadolazećeg albuma “Take Her Up To Monto“. Novo izdanje karizmatične glazbenice izlazi 8. srpnja 2016.

Singl “Ten Miles High“ u sebi ima pop elemente na koje nismo navikli kad je Róisín Murphy u pitanju. “Bila sam preplašena kad sam pisala pjesmu „Ten Miles High“, da je previše pop i da se neće uklopiti u novi album. Na svu sreću, prebrodila sam tu krizu“. Na prošlogodišnjoj dodjeli “Mercury“ nagrada, Róisín je predstavila svoje redateljsko umijeće na koje nas je podsjetila u svom novom video spotu. Pored toga što glumi u njemu, sama je izabrala živopisne kostime i osmislila koreografiju i scenografiju. Video spot predstavlja kaleidoskopski prikaz Londona.

Vizualne teme se često javljaju naknadno, a “Ten Miles High“ Róisín Murphy opisuje kao: „Video predstavlja stvarnost, na koju nismo navikli. Igrala sam se sa “stvarnim“ i “prihvaćenim“ stereotipima iz jednog sasvim drugačijeg okruženja. Pokušala sam neprimjetnu odjeću i obične radnje prikazati kroz sasvim drugačiju prizmu“.

Róisín Murphy nastavlja stvaralački proces koji je započela 2014. godine s EP izdanjem “Mi Senti“ i nastavila 2015. s albumom “Hairless Toys“. Nadolazeći album “Take Her Up To Monto“, po njenim riječima, obiluje novim divljim “izumima“.

Linker
23. travanj 2024 15:49