DINO DVORNIK

Otišao je tiho

Nepunih šest mjeseci nakon smrti oca Borisa, u nedjelju, oko 13 sati, umro je pjevač Dino Dvornik. Uzrok smrti bit će poznat tek nakon što završi policijska istraga, no, kako se neslužbeno doznaje, policija je u sobi pronašla veću količinu različitih tableta za odvikavanje od droge.

Popularni 44-godišnji pjevač, kojeg su često zvali hrvatskim tatom funka, preminuo je u vlastitom stanu u Zagrebu. Njegovo beživotno tijelo u krevetu je pronašla supruga Daniela, s kojom je bio u braku od kolovoza 1989. godine, koja je mislila da Dino spava. Navodno je pjevaču pozlilo u četiri sata ujutro, ali nije htio pozvati hitnu pomoć, a kada se Daniela ujutro probudila, činilo se kao da spava. Tiho se iskrala iz kreveta kako ga ne bi probudila. Kada je već prošlo podne, vratila se u sobu i tada je vidjela da je njezin voljeni Dino utonuo u posljednji san.

Rođen u Splitu, Dino Dvornik je sa 17 godina, zajedno s bratom Deanom, osnovao grupu Kineski zid, a svoj samostalni debi imao je 1988. godine na Zagreb festu s pjesmom “Tebi pripadam”. Uslijedili su hitovi “Ti si mi u mislima”, “Zašto praviš slona od mene”, “Ljubav se zove imenom tvojim”, “Afrika”, “Ništa kontra Splita” i brojne druge uspješnice.

Posljednjih godina malo se udaljio od glazbe pa je više pozornosti privukao ulogom u filmu “Ta divna splitska noć” i reality showom u kojem je sudjelovao zajedno sa suprugom Danielom i kćeri Ellom, no za idući je mjesec pripremao veliki povratak. Singlom “Hipnotiziran” najavio je novi album “Pandorina kutija”, no na žalost njegovo objavljivanje nije dočekao.

– Kad je riječ o novom albumu, mogu samo reći da će dobro zvučati i da ću dati sve od sebe jer sam se zaželio glazbe – kazao je za Jutarnji list Dino Dvornik prije nepuna dva mjeseca.

Nakon što su čuli žalosnu vijest, u zagrebački stan obitelji Dvornik počeli su stizati Dinini prijatelji i suradnici. Svoje izraze suosjećanja tako su, među inima, izrazili Ivica Vidović, Joško Lokas, Alka Vuica, Željko Banović i Rajko Dujmić, dok su njegovi obožavatelji svoje posljednje pozdrave najčešće ostavljali po brojnim internetskim forumima.

Mnogi prijatelji i kolege legendarnog splitskog pjevača u šoku su i ne mogu vjerovati da se ta tragedija uistinu dogodila, svi su pružili riječi utjehe i podrške ožalošćenoj obitelji.

Linker
20. travanj 2024 12:40