MLADEN GRDOVIĆ

Otkrivam čari očinstva

Sara mi je potrčala u susret, sagnuo sam se, podigao je, privinuo k sebi, čvrsto zagrlio i poljubio. Uzvratila mi je poljubac, pogledala me svojim znatiželjnim očima, i odmah počela pričati o glazbi, o tome kako joj je velika želja svirati klavir – opisuje Mladen Grdović prvi susret pred očima javnosti sa svojom petogodišnjom kćeri Sarom.

Gotovo dvije godine trajao je sudski spor koji je trebao odrediti visinu alimentacije i uvjete pod kojima će 50-godišnji zadarski pjevač viđati svoju kćer rođenu u izvanbračnoj vezi s Eminom Šimurinom, i sve to vrijeme Grdović je čekao na taj trenutak kad će opet zagrliti svoje dijete. I bio je presretan što ga Sara nije zaboravila i da mu se silno raduje, iako su se posljednji put vidjeli prije dvije godine.

Otac i kći dugo su sjedili u Grdovićevom kafiću u trgovačkom centru Relja u Zadru. Smjestili su se u hlad i žeđ tažili svaki sa svojom bočicom vode. Sara je veselo pripovijedala kako će na jesen krenuti u malu školu, a tata joj je darovao svoj novi CD “Da te nima”, naslovljen prema pjesmi s kojom će ovaj vikend nastupiti na Splitskom festivalu.

Malena se najprije zagledala u fotografiju na omotu albuma, zatim u svog oca, i na kraju ga pitala: “Tata, je li ti to nova ili stara slika?” Time mu je jasno dala do znanja da je u sjećanju zadržala njegov lik od posljednjeg susreta kad su joj bile tri godine. Zbilo se to nekoliko mjeseci nakonšπto je u rujnu 2005. na odjelu za tipizaciju tkiva u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Šalata obavljena DNK analiza.

Sretan kraj

Grdović je kćerkicu dočekao s plišanim psićem, s kojim su se za stolom zajedno igrali, a kad su krenuli u šetnju, jednom ju je rukom zagrlio, a drugom joj je ponio igračku. Svojoj curici kupio je najprije sladoled, a zatim i zlatni lančić koji je kasnije blagoslovljen u crkvi.

I sljedećih nekoliko dana vidjeli su se svako poslijepodne po dva sata. Sara je s jednakim ponosom šetala uz svog oca držeći ga za ruku kao da je svima željela reći: “Ovo je moj tata!”, a ni lančić ne skida s vrata i hvali se prijateljicama da joj ga je darovao njezin tata, poznati pjevač.

Sara se susrela i s Mladenovom suprugom, koju zove teta Brankica, a jedino još nije bila u očevu domu. što Grdović i ne forsira, iako je ondje čeka njezina soba, jer želi da odnos s djetetom gradi korak po korak, onako kako to, i koliko, Sara bude željela. Važno je, kako kaže, da više nema “papirnatih” ograničenja koja bi im onemogućavala viđanje.

No, ne krije da s kćeri želi provoditi što više vremena, kad god to bude mogao dok je u Zadru i svakako u dogovoru sa Sarinom majkom, kojoj je, kao i njezinoj obitelji, zahvalan što je djetetu, bez obzira na njihove odnose, o njemu samo lijepo govorila.

Tako je, čini se, na najljepši način završena priča koja je vrlo ružno počela u veljači 2005., kad se doznalo da zadarski pjevač ima izvanbračnu kćer. I to nakon što je majka djevojčice, tada 21-godišnja Emina Šimurina, koja je prije rođenja djeteta radila u jednom zadarskom kafiću, pokucala na vrata Grdovićeve majke da bi joj priopćila kako ima unuku za koju i ne zna.

Grdović nije krio šok što je njegova tajna dospjela u novine. Posebno mu nije bilo pravo što je Emina Šimurina otkrila detalje o njihovih višegodišnjoj vezi koju je on u početku negirao.

Jagoda Zamoda

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ako želite saznati više pročitajte tekst u tiskanom izdanju Glorije broj 704 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
30. travanj 2024 20:45