Ozan Güven: Huremin čovjek od povjerenja

Iako se u Turskoj proslavio kao komičar, Ozan Güven je u serijalu “Sulejman Veličanstveni” dobio ulogu čovjeka čiji postupci lede krv u žilama. I maestralno glumi lik Rustem paše, sultanova – i što je još važnije, Huremina – čovjeka od povjerenja.

Hladan, beskrupulozan i okrutan, Rustem paša Opuković stvarni je povijesni lik, koji je karijeru u Otomanskom Carstvu počeo kao konjušar, a završio kao jedan od najvažnijih političara svog doba, a uz to je – podrijetlom Hrvat.

– Priča o njegovu životu je poput bajke, kakve danas ne postoje. Teško je zamisliti taj skok iz blatne konjušnice u mramorom popločenu palaču, gdje je postao drugi čovjek Carstva, veliki vezir, i sultanov zet. Stoga mi je čast odjenuti kaftan Rustem paše i šetati po Topkapi saraju – govori 37-godišnji glumac Ozan Güven, kojeg su u Sulejmanovu ekipu pozvali njegovi prijatelji, braća Durul i Yagmur Talan, redatelji serijala, te glavni producent Timur Savcı.

Pročitali ste skraćenu verziju teksta o Ozanu Guvenu. Cijeli tekst potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 950). Ovdje se možete pretplatiti na PDF izdanje Glorije– u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, no najviše štedite ako se pretplatite na 24 mjeseca.

Linker
30. travanj 2024 03:28