SULTANOVA KĆI

Pelin Karahan Bekiroğlu ne može oprostiti ocu što ju je ostavio

Za ulogu odrasle princeze Mihrimah u turskom TV serijalu “Sulejman Veličanstveni” Pelin Karahan Bekiroğlu borila se s jednom misicom – i pobijedila je! Konkurentica joj je bila Serenay Sarikaya, sedam godina mlađa i 15 centimetara viša glumica, inače Miss Universe Turske 2010., no kako duge noge i savršene crte lice ionako nisu bile ­glavni aduti jedine kćeri najvećeg osmanlijskog vladara, producenti su se odlučili za glumački relativno neiskusnu Pelin.

PROČITAJTE VIŠE:

Mehmet Günsür: Svestrani ljepotan

Okan Yalabik: Zavodnik bez premca

Burak Özçivit – od kebabdžinice do zvijezda

– Princezi Mihrimah se istinski divim jer ona je jedna od najvećih žena u povijesti Osmanskog Carstva. Sve sultanije prije nje svoju su moć mogle dokazivati samo u haremu, a ona je utjecala i na vanjsku politiku svog vremena. Doduše, iz današnje perspektive nema ništa privlačno u životu u palači: žene su imale lijepe haljine i nakit, glave su ponosno uzdizale, ali ramena su im bila spuštena pod teretom njihova ropskog položaja – kaže 28-godišnja Pelin, koja se svojim karakterom i talentom izborila da postane dio ekipe dosad najveličanstvenije turske produkcije. Pridružila im se početkom treće sezone, kad se njezin lik iz slatke plavokose djevojčice preobrazio u nježnu mladu ženu, koju otac obožava više od svih svojih sinova.

Stvarna princeza Mihrimah na Sulejmana Veličanstvenog imala je velik utjecaj, on joj je ispunjavao sve želje i uz njega je bila jako vezana. No Pelin Karahan Bekiroğlu u stvarnom životu nema baš idealan odnos s ocem. Upravo suprotno, u svim svojim intervjuima dosad isticala je kako ima samo jednog roditelja – majku Seher Nural Koçyiğit. Ocu Oğuzu Karahanu, naime, nikad nije oprostila što je nju i majku napustio kad joj je bilo ­osam mjeseci.

Maja Kuzmanović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o Pelin Karahan Bekiroğlu doznajte u tiskanom izdanju tjednika Gloria (br. 946) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
29. travanj 2024 12:33