Reuters/EPH / REUTERS
PRVI PUT PREDSJEDNICA

Počašćena sam što sam predsjednica žirija na Berlinaleu

Dobitnica tri Oscara i rekorderka u nominacijama – za zlatni kipić nominirana je čak 19 puta – predsjeda ovogodišnjim stručnim žirijem na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

Meryl Streep (66) na konferenciji za novinare održanoj povodom otvaranja Berlinala rekla je kako je počašćena što je ove godine izabrana za predsjednicu festivalskog žirija, iako joj nije u potpunosti jasna ova njena uloga:

– Nemam pojma kako predsjedati žirijem. Nikad nisam bila predsjednica nekog žirija, ali imam iskustva sa šefovanjem ako se o o tome radi: šef sam u svojoj obitelji i na još nekim mjestima – rekla je krajnje spontano glumica te dodala kako će svoju ulogu predsjednice naučiti u hodu.

Actress and President of the international jury Meryl Streep, arrives on the red carpet for the screening of the movie 'Hail, Caesar!', during the opening gala of the 66th Berlinale International Film Festival, in Berlin, Germany February 11, 2016.     REUTERS/Fabrizio Bensch TPX IMAGES OF THE DAY
Reuters/EPH / REUTERS

Foto: Reuters/EPH

Novinari su glumici postavili i škakljivo pitanje što misli o činjenici da su u žiriju svi članovi bijelci, na što je ona odgovorila da je ohrabrujuće što u žiriju barem prevladavaju žene te zbog toga pohvalila Berlinale.

Linker
25. travanj 2024 20:00