PET KANDIDATA

Pogledajte tko je u utrci za najboljeg izvođača na svijetu

­­Nakon što već godinama dodjeljuju nagrade regionalnim izvođačima, europski MTV odlučio je ove godine izabrati i najboljeg izvođača na svijetu. U tu svrhu kreirana je kategorija Svjetski izvođač (Worldwide Act), a pobjednik će biti proglašen 6. studenog na dodjeli Europskih glazbenih nagrada.

Princip odabir je vrlo jednostavan – broje se glasovi publike. Prvo je bilo natjecanje za najboljeg regionalnog izvođača, u kategoriji Adria tu je titulu ove godine odnijela Dubioza kolektiv, a zatim su se regionalni pobjednici natjecali za najboljeg kontinentalnog izvođača. Doduše, u MTV-jevoj verziji kontinenti imaju male dodatke, pa je tako Afrika zajedno s Indijom i Bliskim istokom, a Azija s Pacifikom, no bitno je da ti prvaci ulaze u utrku za najboljeg svjetskog izvođača.

Tako Sjevernu Ameriku predstavlja Britney Spears , a Europu Njemica Lena , ovogodišnja pobjednica Eurosonga. Iako svi nominirani nisu previše poznati na ostalim kontinentima, u svojim su državama prvorazredne senzacije, a ispod možete pogledati i kakvom glazbom osvajaju brojne obožavatelje.

NOMINIRANI:

Afrika / Indija / Bliski istok Abdelfattah Grini

­

­Azija / Pacifik BIGBANG

­­

Europa Lena

­­

Latinska Amerika Restart

­­

Sjeverna Amerika Britney Spears ­

Linker
28. travanj 2024 13:31