30 ZAJEDNIČKIH GODINA

Pozadina razvoda Vladimira i Ljudmile Putin

Iako oporbeni političari u Dumi tvrde da je ruski predsjednik Vladimir Vladimirovič Putin (60) jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, sve bogatstvo i blagodati koje uživa zahvaljujući svojoj funkciji nisu mu bili dovoljni da sačuva brak.

Nakon 30 zajedničkih godina s Ljudmilom Putinom (55) morao je prošli tjedan stati pred kamere i ruskoj javnosti priznati da svatko odlazi na svoju stranu. A kako bi pokazao koliko se i dalje poštuju i koliko su bliski, prije tog javnog obraćanja naciji odveo je suprugu na balet “Esmeralda”. Bio je to njihov prvi i posljednji zajednički izlazak nakon što je Putin lani u ožujku i treći put postao prvi čovjek Rusije.

Ipak, ta neugodna vijest malo je koga u Rusiji iznenadila. Posljednjih nekoliko godina mediji, i američki i ruski, nagađaju o tome da ruski predsjednik nije najvjerniji muškarac na svijetu. Pripisivali su mu tako vezu s bivšim ruskim modelom Janom Lapisovom, a već neko vrijeme šire se gla­­­­­sine da je njegovo srce osvojila Alina Kabajeva (30), bivša gimnastičarka odrasla u Taškentu, koja je u svojoj karijeri osvojila dvije olimpijske medalje te 14 medalja na svjetskim i 25 na europskim prvenstvima, i koja se prije pet godina zbog ozljede prestala baviti sportom i ušla u politiku kao parlamentarna za­­­stupnica iz Putinove stranke Je­­­din­­­stvena Rusija.

Čak se priča da mu je najseksi žena Rusije rodila dvoje djece, troipolgodišnjeg sina, a lani u studenome i kćer, te da ih je Vladimir Putin smjestio u rezidenciju na Crnom moru. Ona je sve to demantirala tvrdeći da nikada nije rodila i da je dječak s kojim su je slučajno snimili njezin nećak. Demantirao je to i Vladimir Putin.

Nehotice je glasine podgrijavala i Ljud­­­­mila Putina jer se nigdje nije pojavljivala sa svo­­­­­­jim suprugom od njegove inauguracije. Ruski pred­­­­sjednik za Božić je bio sam na skijanju s premijerom Medvjedovom, supruga ni na Uskrs nije bila uz njega u crkvi, a na svoj rođendan Putin je bio s fran­­­cuskim glumcem Gerardom D­­e­­­par­­­dieuom ko­­jem je ponudio rusko državljanstvo.

No očijukanje s ljepoticama i pogrešna poruka na društvenoj mreži zacijelo nisu za Ljudmilu Putinu bili razlog za razvod. Jer u tih 30 godina prošla je ona i gorih stvari, kao što je, primjerice, saznanje da se udala za KGB-ovca. Više se čini da se umorila od zajedničkog života, od stalnih iščekivanja, od vlastitih nemira zbog silne želje da se ne eksponira u javnosti, što se pak kosi s njezinom ulogom prve dame…

Svih ovih godina bila je strpljivo uz muža, “odrađivala” s njim njegove predsjedničke i premijerske mandate, držala sva četiri kuta u kući i odgajala njihove dvije kćeri, Mašu i Katju, pa je poštenije pristati na “zbogom” nego samovati u braku.

Diana Šetka Foto: AFP/Cropix

Pročitali ste skraćeni oblik teksta. Sve o ljubavi, braku i razvodu Vladimira i Ljudmile Putin potražite u tiskanom izdanju Glorije (br.963.)

Ovdje se možete pretplatiti na PDF izdanje Glorije – u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, ali najviše štedite pretplatom na 24 mjeseca.

Linker
29. travanj 2024 21:50