ŽENA S AMBICIJOM

Preminula majka Brooke Shields

Teri Shields, majka glumice Brooke Shields (47), preminula je u osamdesetoj godini života nakon duge i teške bolesti. I sama povezana s filmskom industrijom kao model, šminkerica, frizerka te naposljetku glumica, Teri je glasila za željeznu ruku koja je karijeru svoje kćeri usmjeravala sve do njenog sazrijevanja – kada je iza sebe već imala najpoznatije uloge.

Rođena kao Theresa Anna Lillian Schmon, Teri se za Brookeinog oca Franka Shieldsa, sedam godina mlađeg od sebe, udala 1964. te ga ostavila nekoliko mjeseci nakon rođenja kćeri.

– Ona je najljepše dijete i prekrasna lutkica kojoj ću pomoći s karijerom – rekla je Teri pet dana nakon rođenja bebe.

Počelo je s reklamom za sapun kada je Brooke imala samo jedanaest mjeseci, a nastavilo se nizom tada kontroverznih angažmana, poput filma “Pretty Baby” u kojem je sa samo jedanaest godina odglumila prostitutku te reklame za traperice Calvin Klein, u kojoj je izrekla legendarnu rečenicu “Između mene i mojih traperica nema ničega”. Iako je Brooke tvrdila da su to samo uloge i da ne namjerava postati prostitukom kada odraste, na njenu se majku sručio bijes dušebrižnika. Shields je potom s petnaest godina odigrala vjerojatno i svoju najpoznatiju rolu u “Plavoj laguni”, nanovo se promoviravši kao najpoznatija lolita svoga doba.

Već tada su odnosi majke i kćeri bili povremeno narušeni – Brooke bi majci govorila da je glupa, a Teri bi na to izjurila iz sobe. Devedesetih je, pak, Brooke izjavila kako je odrasla s alkoholičarkom, a Teri je uzvratila da ne zna što govori.

Teri Shields u svakom je slučaju djelomično zaslužna za karijeru svoje kćeri koja se proslavila ipak prije svega svojoj ljepotom u ranoj mladosti.

Linker
03. svibanj 2024 03:04