Vedran Peteh
U NOVOJ GLORIJI

Prije 10 godina mislila sam da je s mojom karijerom gotovo

Nakon crvenog tepiha i odličnih kritika u Berlinu i Sundanceu za uloge u psihološkim dramama “S one strane” redatelja Zrinka Ogreste i “Dobra žena” Mirjane Karanović, zagrebačka glumica Ksenija Marinković (49) jedva je dočekala povratak kući.

Protekla godina, premda profesionalno iznimno uspješna – snimila je i filmove “Ustav Republike Hrvatske” redatelja Rajka Grlića, te “Sve najbolje” Snježane Tribuson, bila joj je, kaže, stresna i zahtjevna.

Kako tumačite svoje filmske uspjehe na pragu pedesete?

– Ni sama ne znam. Prije deset godina, oko četrdesete, bila sam uvjerena da je s mojom karijerom – gotovo. Ulazila sam u dob u kojoj više nema pravih ženskih uloga, a i pitala sam se zašto bi itko mene angažirao kad ima mnogo kolegica koje bolje izgledaju na pozornici, filmskom platnu i malom ekranu. No upravo tada je započeo moj uzlet, čiji je vrhunac bio lani – kad sam snimila četiri filma, te iz ZeKaeM-a prešla u ansambl zagrebačkog HNK – priča Ksenija Marinković.

Kruno Petrinović

Intervju u kojem govori o svom glumačkom uzletu u zrelim godinama, boravcima na filmskim festivalima u Berlinu i Sundanceu, te o privatnom životu, djeci i ljubavi, čitajte u novoj Gloriji koja je na kioscima od 25. veljače.

Linker
20. travanj 2024 04:04