VLATKA POKOS

Prvi detalj za ljubavno gnijezdo

Potkraj godine okončan je razvod godine: 3. prosinca prije podne na zagrebačkom Općinskom sudu nepravomoćno je razvrgnut brak Vlatke Pokos (37) i Josipa Radeljaka (64). Pjevačica i voditeljica došla je u pratnji svog odvjetnika, a njen – sad već bivši – suprug nije se pojavio na ročištu: splitski poduzetnik s rimskom adresom bio je službenom putu u Izraelu.­ Razvod braka za većinu je ljudi jedan od najvećih životnih stresova, koji je Vlatka ublažila na sebi svojstven način – shoppingom.

Isto je popodne – zapravo odlično raspoložena i vjerojatno rasterećena nakon mučnih događaja u proteklih šest mjeseci – sa svojim dečkom Željkom Radolfijem birala svjetiljku u zagrebačkom Tiffany Studiju. Iz dućana u Preradovićevoj ulici izišli su s Tiffany lampom, prvim detaljem kojim će oplemeniti svoj budući dom. Vlatka i njen osam godina mlađi odabranik, vlasnik paintball centra u Kustošiji, već su odabrali stan u kojem će nakon tri mjeseca veze započeti zajednički život. A to će se dogoditi kad se pjevačica vrati s Fidžija, kamo je otputovala dan nakon što je ponovno postala "gospodična" – na snimanje emisije Roberta Knjaza Koledžicom po svijetu.

To, doduše, ne znači da je sapunica Pokos-Radeljak, koja je počela 24. svibnja – kad je pjevačica optužila svog supruga da ju je izbacio iz stana na Cvjetnom trgu – gotova. Bivši bračni par viđat će se redovito na sudu: Vlatka Pokos je, naime, podignula nekoliko tužbi kojima namjerava izvući sve što joj, prema njezinom mišljenju, pripada nakon 16 mjeseci bračnog staža i sveukupno šest godina veze, a i Josip Radeljak ima neka potraživanja o kojima treba odlučiti pravosuđe.

Prema izjavi njezinog odvjetnika Silvija Hraste, Vlatka će tražiti od suda da joj se omoguće susreti sa sedmogodišnjom Lanom Radeljak, kćeri njezinog bivšeg supruga, koju, kako je često isticala, "voli kao vlastito dijete". Priprema i tužbu za podjelu bračne stečevine, što je vjerojatno velik izazov za njezin odvjetnički tim, s obzirom na to da Josip Radeljak formalno ne posjeduje gotovo ništa: sva imovina, naime, u vlasništvu je nekoliko tvrtki njegova 25-godišnjeg sina Lea Radeljaka.

Dok privodi kraju ovu gorku životnu epizodu, Vlatka Pokos otvorila je i jedno sasvim novo poglavlje: nedavno je i sama postala poduzetnica. Otkako je započela samostalan život, sa svih strana pljušte poslovne ponude te je voditeljica i pjevačica, koja je dosad poslove regulirala preko ugovora o djelu, osnovala poduzeće Pokos d.o.o za usluge. I to razne: promidžbu, izdavačku djelatnost, umnožavanje zvučnih zapisa, kupnju i prodaju robe…

Sonja Mlinar

Linker
29. travanj 2024 14:27