PRIVREMENA ZAMJENA

Rene Bitorajac u ulozi Tarika Filipovića

Poznato je da su glumci Tarik Filipović i Rene Bitorajac veliki prijatelji, a iza sebe imaju i čitav niz zajedničkih predstava, od kojih, posljednja u nizu, “Spektakluk”, igra na daskama kazališta Kerempuh. Stoga nekako i ne čudi da je upravo Rene Bitorajac zamijenio u prometnoj nesreći teško ozlijeđenog kolegu Tarika u predstavama njihovog matičnog kazališta.

Prva u nizu predstava sa zamijenjenim ulogama bila je sinoć, a radi se o komadu s temom kockanja, točnije opsesivnog klađenja “Ne igraj na Engleze” autora Vladimira Đurđevića.U predstavi Tarik, odnosno do daljnjega Rene Bitorajac, igra lik Piksija, doktora Hitne pomoći, ženskaroša i slabića, jednog od trojice strastvenih kladioničara, a uz njega su u ulogama Buleta i Pauna kolege Borko Perić i Hrvoje Kečkeš.

– Mijenjam Tarika u predstavi, kao što bih mijenjao bilo kojeg drugog kolegu. Igram dok se on ne vrati i imao sam prilično malo vremena za pripremu. Večeras je prva predstava u kojoj sam u Tarikovoj ulozi, a “Spektakluka” neće biti do daljnjega, odnosno dok se Tarik ne oporavi – kratko je jučer uoči prve izvedbe “Ne igraj za Engleze” bez Tarika Filipovića izjavio Rene Bitorajac za Jutarnji list. Osim u predstavama “Spektakluk” i “Ne igraj na Engleze” Tarik Filipović dio je ansambla i u Kerempuhovim “Metastazama” i “Mrtvim dušama”.

Koliko će trajati oporavak Tarika Filipovića zasad je nepoznato, ali sigurno će biti dugotrajan budući da se radi o prilično teškim ozljedama koljena koje je nedavno zadobio u prometnoj nesreći. Što se tiče drugih poslovnih obaveza, poput vođenja kviza “Sve u 7”, zasad je sve u redu.

Podsjetimo, Tarika Filipovića je prije desetak dana na pješačkom prijelazu pokraj tržnice u Kustošiji udario terenac Land Rover kojim je upravljao 60-godišnji Zagrepčanin. Od udarca se srušio na beton, a prolaznici su pozvali Hitnu pomoć i odmah je prevezen na odjel Traumatologije bolnice Sveti Duh gdje su mu već sljedeći dan operirali slomljenu lijevu potkoljenicu i koljeno.

Cijeli tekst pročitajte na portalu Jutarnjeg lista.

Linker
04. svibanj 2024 21:37