OPAKA ZVIJEZDA

Robert Patttinson: Snimanje s Cronenbergom izgradilo me kao muškarca

Robert Pattinson (25) je uoči festivala u Cannesu na kojem će biti prikazan film Cosmopolis dao intervju magazinu Premiere u kojem priča o radu na tom najnovijem djelu redatelja Davida Cronenberga (69) koje obiluje seksom i nasiljem.

– Snimanje Cosmopolisa s Davidom promijenilo je nešto u meni, izgradilo me kao muškarca – izjavio je Pattinson koji je nakon završetka snimanja trilogije “Sumrak saga” po vlastitom priznanju sumnjao u sebe i svoju budućnost kao glumca. Bilo ga je strah da ga nitko neće uzeti, strepio je nad scenarijima koji su mu se sviđali i trudio se kako bi dobio željene uloge. Međutim, sve se promijenilo kada je potpisao ugovor za snimanje filma o milijarderu koji izgubi skoro sve u jednom danu, uključujući i vlastitu pamet.

– To je teška uloga, on se pojavljuje u svakoj sceni, a mislim da nikad prije nisam napravio film u kojem je glavni glumac stalno na ekranu. Izbor glumca je stvar intuicije, ne postoje pravila ili upute – izjavio je Cronenberg o Pattinsonu za talijanski Cinerepublic nadodavši kako nikada nije požalio svoj odabir ili posumnjao da glumac nije dorastao zadatku.

Linker
26. travanj 2024 07:01