MADDOX JOLIE-PITT

S mamom u misiji

Bila je to prva misija UNHCR-ove ambasadorice dobre volje Angeline Jolie u koju je otišla s najdražom pratnjom. Sinčiću Maddoxu, njenom prvom posvojenom djetetu, već je osam godina (rođendan će proslaviti 5. kolovoza) te je holivudska diva zaključila da je dovoljno odrastao da ga povede u Irak, u jednodnevni radni posjet. U okolici Bagdada je 23. srpnja obišla izbjeglički kamp i razgovarala s nekima od tih jadnih ljudi ko jih je u toj zemlji, gdje nikako da zavlada mir, čak milijun i pol. Dječaka ipak nije povela u obilazak šatora pod kojima izbjeglice trenutno žive i gdje je, vidjevši njihovu muku, prolila i nešto suza, ali i obećala još veću pomoć u ime UN-ove agencije za izbjeglice.

U Los Angeles se s Maddoxom vratila 24. srpnja, ponosna na svog sina, rođenog u Kambodži, koji joj već polako postaje desna ruka u humanitarnom radu. Dječak je s njom, i s tatom Bra dom Pittom, već bio na takvom zadatku – u New Orleansu gdje slavni glumački par gradi kuće za stradale od uragana Katrina. Zbog svega toga Maddox je postao uzor petipolgodišnjem bratu Paxu i sestrama Zahari (4) i Shiloh (3). Jednogodišnji blizanci Knox i Vivienne premali su da bi još išta shvatili. Mala Shiloh posebno je očarana “velikim bratom”: želi nositi sve majice i tenisice koje je on no sio, čak i ako su joj pregoleme. Djevojčica ima prilično jaku volju pa zbog toga nastaje pravi rat u kući.

Sineva Pasini

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ukoliko želite saznati više detalja o obitelji Jolie-Pitt pročitajte cijeli tekst u Gloriji br. 760 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
15. svibanj 2024 03:28