Orlando Bloom

 JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK
U filmu "Troja"

Orlando Bloom skoro je odbio ulogu koja mu je obilježila karijeru: "Nisam želio glumiti tog tipa"

Iako je to bio jedan od njegovih najpopularnijih blockbustera, gdje je stajao uz bok svom glumačkom kolegi Brad Pittu, 47-godišnji glumac nema lijepa sjećanja sa samog snimanja filma.

Iako je to bio jedan od njegovih najpopularnijih blockbustera, gdje je stajao uz bok svom glumačkom kolegi Brad Pittu, 47-godišnji glumac nema lijepa sjećanja sa samog snimanja filma.

Orlando Bloom obilježio je mnoge filmske uspješnice, a glumio je i u dvije ekstremno popularne trologije - "Piratima s Kariba" i "Gospodaru prstenova". U nedavnom intervjuu za Variety, 47-godišnjak je priznao da postoji jedan film na njegovom popisu koji zapravo nikada nije želio snimiti. Kada su ga pitali može li se sjetiti raznih rečenica koje je izgovorio u različitim filmovima, nikako se nije mogao sjetiti jedne od svojih najznačajnijih uloga.

Dobio je rečenicu iz hit filma koji je u kinima zaradio gotovo 500 milijuna dolara, a kada je konačno shvatio o kojem se filmu radi, priznao je da ga je vrlo vjerojatno i namjerno zaboravio. Iako je u 2004. "Troja" bila popularni blockbuster, gdje je stajao uz bok svom glumačkom kolegi Brad Pittu, Bloom nema lijepa sjećanja sa samog snimanja filma. U filmu redatelja Wolfganga Petersena britanski je glumac tumačio Parisa, mlađeg brata Hektora Erica Bane, zapovjednika trojanske vojske.

U to vrijeme Bloom je već bio itekako poznata zvijezda, taman je završio snimanje trećeg djela "Gospodara prstenova", a i prvog djela "Pirata s Kariba". Priznao je kako je svjestan da postoji jako puno obožavatelja tog filma, ali i kako mu uloga Parisa nije nimalo sjela.

image

Orlando Bloom u filmu iz 2004. tumačio je Parisa, mlađeg brata Hektora Erica Bane, zapovjednika trojanske vojske

LANDMARK MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

"Smijem li uopće reći sve te stvari? Nisam želio raditi film, nisam želio glumiti tog tipa. Film je bio izvrstan. Bio je to Brad Pitt i bio je Eric Bana i bio je Peter O‘Toole i ja sam rekao: "Kako ću glumiti njega? Bilo je potpuno protiv svega što sam osjećao u svom biću."

Priznaje da ga je na kraju ohrabrio agent i da se ta odluka ipak ispostavila kao ispravna."Troja" je temeljena na Homerovoj Ilijadi i Posthomerici Quintusa Smyrnaeusa, s Pittom koji je glumio Ahila, a Brianom Coxom u ulozi kralja Agamemnona. Film scenarista Davida Benioffa, kokreatora "Igara prijestolja" zaradio je 133,3 milijuna dolara u zemlji te 497,4 milijuna dolara u svijetu.

Linker
24. srpanj 2024 11:10