DOSLJEDAN SEBI

Sacha Baron Cohen izazvao incident na crvenom tepihu

Britanski komičar Sacha Baron Cohen (40) izazvao je glavni skandal večeri uoči 84. dodjele Oscara bacivši pepeo na voditelja Ryana Seacresta tijekom ceremonije crvenog tepiha.

Prilikom intervjua u kojem je, kao general admiral Aladeen, diktator nepostojeće države Wadiye, objasnio kako u urni nosi pepeo svoga tenis partnera, pokojnog stvarnog korejskog diktatora Kim Jong-ila, Cohen je ustvrdio da nosi Gallianovo odijelo (bio je u paradnoj vojnoj uniformi) i jeftine čarape kakve mu je preporučio Saddam Hussein. Potom je rekao kako je Kim želio da se njegov pepeo prospe po crvenom tepihu i grudima Halle Berry (koja nije došla na ceremoniju). Prividno slučajno, potom ga je prosuo po šokiranom voditelju.

Seacrest nije očekivao takav ishod intervjua pa se ozbiljno naljutio pokušavajući očistiti Burberry odijelo.

– Kada te pitaju što nosiš možeš im reći Kim Jong-ila – poentirao je Cohen, kojeg je Seacrest ranije upitao isto pitanje.

Generala Aladeena, koji je bio u pratnji dvije “tjelesne čuvarice” gadafijevskog tipa, osiguranje je potom prepratilo u dvoranu uz burno odobravanje publike i veliki interes televizijskih kamera.

– Dio mene znao je da će se nešto dogoditi. Mogao sam to biti ja ili George Clooney, zar ne? – upitao je Seacrest Giulianu Rancic i Kelly Osbourne koje su u studiju umirale od smijeha.

Performansom je Cohenu uspijelo privući golemu pažnju na svoj nadolazeći film “The Dictator” u kojem stvara novi alter ego nakon kontroverznih Ali-G-ja, Borata i Brune. Zvijezde su čekale u redu da se fotografiraju pored pepela, ustvari začina za palačinke koji su organizatori ubrzo dali usisati. Nakon što je ipak dobio pozivnice za dodjelu Oscara, nakon prvotne zabrane, Cohen ih je i iskoristio u svome stilu.

Linker
20. travanj 2024 09:20