TO JE TO

Sandi Cenov: Pet stvari bez kojih ne mogu

Nakon nekoliko godina mirovanja, Sandi Cenov (44) razveselio je svoje obožavatelje s novim albumom “To je to”, koji će promovirati 26. listopada na koncertu u zagrebačkom klubu Green Gold. Osim novih pjesama, među kojima je i prvi singl “Jelo, Jelena”, Sandi će se na koncertu osvrnuti i na svojih 20 godina karijere, a za čitatelje Glorije odabrao je pet stvari bez kojih ne može zamisliti svoju svakodnevnicu.

1. Gitara Gitara je moja produžena ruka. Ne znam zaista kako bih mogao izraziti svoju glazbu da ne sviram gitaru. Kad je uzmem u ruke, čini mi se da sama svira, jer poslije toliko godina druženja s de facto najboljom prijateljicom, uopće više ne razmišljam što sviram. Prsti se poslože sami, i glazba jednostavno izlazi iz mene.

2. Harley Davidson Moja najdraža igračka, o kojoj sam sanjao još od tinejdžerske dobi. Ne konzerviram ga preko zime i jašem ga kad god vrijeme dozvoli. Ovo je već treći Harley u mojoj garaži, i smatram da sam uspio u životu onog trena kad sam si uspio priuštiti moju najveću želju i nedosanjani san. Ovih dana bih trebao postati i zaštitno lice Harley Davidsona za Hrvatsku. Da mi je to netko rekao kad sam bio klinac, mislio bih da je lud. Moja je strast prema ta dva kotača tolika, da čak i pišem testove pojedinih modela za našu najjaču specijaliziranu moto reviju, Moto Puls.

3. Lula Upravo zbog želje da jednoga dana jašem Harley Davidson, plan mi je kao klincu bio završiti fakultet i poslije toga, ploviti par godina, da zaradim za spomenuto vozilo. Fakultet nisam završio, ali je, hvala Bogu, glazba krenula u toj mjeri da sam si ga mogao priuštiti bez tih par godina plovidbe. No, moj dug prema mornarskoj želji je ta moja lula starog kapetana…

4. Novi CD „To je to“ Sa mnom uvijek putuje i kutijica puna mojih CD-a, jer sam na njega jako ponosan, i bilo bi me sram da me netko pita CD na poklon, a da ga nemam uz sebe.

5. iPhone Spravica za koju sam dugo mislio da je nepotrebna. Ali jednostavno tempo današnjeg života je takav da se bez toga ne može, pa bih vjerojatno trebao proces odvikavanja u nekoj klinici da bih dalje u životu mogao bez njega.

PROČITAJTE VIŠE: Ivana Kovač: Pet stvari bez kojih ne mogu

Linker
20. travanj 2024 04:28