PREMIJERA: PEPELJUGA

Sanja Doležal na premijeru došla s kćerkom Leom

Zagrebački HNK, u suradnji s Rumunjskom nardonom operom iz Bukurešta i CEE Musiktheaterom, priuštio je poklonicima opere – “Pepeljugu”. U operi Gioachina Rossinija poznata bajka malo je drugačije ispričana: zlu maćehu zamjenjuje otac, propali barun koji udajom kćeri želi popraviti svoje slabo materijalno stanje, ulogu dobre vile preuzima učitelj Alidoro, a znamenita staklena cipelica zamijenjena je narukvicom.

Na premijeri održanoj 16. siječnja u do posljednjeg mjesta ispunjenom zagrebačkom HNK bili su i Sanja Doležal s kćerkom Leom Šarić, Mirjana Bohanec Vidović i dr. Ivo Vidović, Neda Ritz, Ivo i Tanja Josipović, Dinko Bogdanić i Diana Vukas, Zvonko Maković i intendantica HNK Ana Lederer, Goranka Vrus i unuka Toma, Mani Gotovac, Milko i Spomenka Šparemblek, Krsto i Jadranka Papić te Dženisa i Zdravko Pecotić.

Najveći aplauz dobili su Yang Yang (u ulozi princa), Marija Kuhar Šoša i Anastazija Kaptelova (koje tumače razmažene sestre), Ning Liang kao Pepeljuga te Ozren Bilušić u ulozi osiromašenog plemića Don Magnifica.

Snježana Dragojević Harapin

Linker
15. travanj 2024 01:21