ČISTA ZONA

Saša Zalepugin: Izumio sam spas za sebe i suprugu

Vječita znatiželja koja ga je pokretala u dugogodišnjoj televizijskoj karijeri priskrbila je Zagrepčaninu Saši Zalepuginu (80), nekoć poznatom uredniku i voditelju mozaičnih emisija Nedjeljom popodne i Sastanak bez dnevnog reda, priznanje u jednoj sasvim drugoj sferi. Još prije tridesetak godina počeo se, naime, baviti radiestezijom i pomoću viska otkrivati štetno zračenje te istraživati kako utječe na zdravlje. Uloženi se trud napokon isplatio. Od Hrvatskog udruženja za pri rodnu, energetsku i duhovnu medicinu nedavno je dobio certifikat kojim se potvrđuje djelotvornost i kvaliteta njegova proizvoda zaštitni blokator Čista zona.

Riječ je o četiri vrste blokatora u obliku kvadrata, izrađenih od nekoliko slojeva celuloidnih materijala koji eliminiraju i sprečavaju štetna zračenja u životnom prostoru, na radnom mjestu, u spavaćoj sobi te od mobitela. U certifikatu se napominje da se Čista zona upotrebljava “preventivno i za poboljšanje kvalitete života, te ne spada u područje službene medicine već je samo nadopunjuje”.

– U taj svijet, meni sasvim nepoznat, krenuo sam prije tridesetak godina iz čistog očaja, da se spasim. Uostalom, stara narodna poslovica kaže da zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu. Mučili su me problemi s kralježnicom, ujutro sam jedva ustajao iz kreveta, umorniji nego što bih na večer lijegao, noću sam se znojio… I pretpostavljao sam da imam zdravstvenih tegoba. Sve dok jedan moj prijatelj liječnik, inače vrsni dijagnostičar, nije viskom ustanovio da spavam na mjestu koje je ozračeno. Pomaknuo sam krevet i već nakon tri-četiri dana osjetio izrazito poboljšanje. Otkrio sam da je moje tijelo zapravo instrument i da njime mogu detektirati postojanje štetnih zračenja. Tad sam se upustio u proučavanje radiestezije, nabavio sam visak i pomoću njega počeo istraživati kako izbjeći mjesta sa štetnim zračenjem. Visak sam svuda nosio sa sobom. U hotelima bih katkad spavao na podu jer me visak upozoravao da je to mjesto bolje od postelje. Pomogao sam i svojoj supruzi Tihani koja je patila od jakih migrena: nisam je, naravno, izliječio nego zaštitio od mjesta koja bi joj mogla potaknuti glavobolju – pripovijeda Saša Zalepugin o svojim radiestezijskim iskustvima koja je dopunjavao i proučavanjem stručne literature.

Sljedeći korak bila je potraga za materijalom koji bi blokirao štetno zračenje. U “kućnom laboratoriju”, u svojoj radnoj sobi, eksperimentirao je sa staklom, staniolom, upotrijebio olovo… Ali, visak je bio neumoljiv, i dalje je upozoravao na prisutnost zračenja. Sve dok prije četiri godine, nakon tisuća pokušaja, nije slučajno došao do celuloidnog materijala koji je, pokazivao je visak, neutralizirao štetna zračenja u određenom radijusu.

Saša Zalepugin sa svojim poslovnim partnerom, liječnikom Krunoslavom Jelakovićem Foto: Mario Kučera

– Počeo sam usavršavati to svoje otkriće. No, javio se problem: ja sam shvatio kako ću se obraniti od štetnih zračenja, ali kako druge u to uvjeriti?! Kako to dokazati? Pukim slučajem sam doznao za doktora opće prakse Krunoslava Jelakovića (41) iz Zagreba. Njegova firma izrađuje ortopedske madrace koji štite i od geopatogenih zračenja, a otkrivaju ih pomoću preciznog elektronskog instrumenta radiation meter američke korporacije Genius. Napravio sam usporedni pokus: na mjestu gdje sam ja viskom ustanovio štetna zračenja, postavio sam taj instrument. Čim je detektirao štetna zračenja, njegove su se antene počele okretati i zvučno se oglašavao. No, kad sam postavio zaštitu koju sam izumio, uređaj se sasvim smirio. Dakle, ono do čega sam došao viskom, taj je instrument potvrđivao. Prije dvije godine udružio sam se s doktorom Jelakovićem, postali smo poslovni partneri i osnovali tvrtku Čista zona, a ja sam intenzivno tragao za što boljim rješenjem za zaštitu – kaže Saša Zalepugin koji je zaštitni blokator napokon toliko usavršio da je prije dva mjeseca mogla početi njegova proizvodnja.

Zaštita za mobitel nalik je na čip karticu, stavlja se ispod poklopca mobitela, na bateriju, i štiti od svih zračenja mobitela u radijusu od jednog metra. U polumjeru od pet metara djeluje zaštitni blokator za spavaću sobu, čije su dimenzije 7×7 centimetara, a može se staviti na noćni ormarić ili u ormar. Najveći radijus, čak 15 metara, postiže zaštita za životni prostor: veličina joj je 9×9 centimetara i najbolje ju je postaviti u sredinu stana, primjerice u dnevni boravak. U neposrednoj blizini stola najbolje je mjesto za zaštitni blokator za radno mjesto, a njegovo je djelovanje u polumjeru od tri metra.

– Moji prijatelji su među prvima isprobali Čistu zonu – kaže Saša Zalepugin – i vele mi da se doista osjećaju kao u nekoj prirodnoj, zelenoj i zdravoj zoni. A sve što sam doznao o štetnim zračenjima, stavio sam i na svoju internetsku stranicu da i na taj način pomognem drugima.

Jagoda Zamoda

Linker
25. travanj 2024 12:14