RENE BITORAJAC

Slavlje u Puli

Zagrebački glumac Rene Bitorajac, za ulogu Krepe u filmu Metastaze redatelja Branka Schmidta nagrađen je Zlatnom Arenom za najbolju mušku ulogu. Zvijezda serijala “Bitange i princeze” u filmu nastalom prema tekstu Ive Balenovića utjelovio je lik Krpe, nasilnog navijača i besposličara koji je uvijek spreman na tučnjavu, bilo da se radi o ugledu njegovog ratnog puta ili Srbima čiji ga spomen uvijek iznova inspirira na provalu nasilja.

Zlatnom Arenom za glavnu žensku ulogu nagrađena je mlada glumica Diana Vidušin i to za ulogu u filmu “Ljubavni život domobrana” redatelja Pave Marinkovića.

Film “Metastaze” redatelja Branka Schmidta proglašen je najboljim filmom te nagrađen Velikom Zlatnom Arenom dok je nagradu za najbolju režiju podijelio redateljski dvojac Zvonimir Jurić i Goran Dević za fim “Crnci”.

Pobjednik Pule 2006. godine, sarajevski redatelj sa zagrebačkom adresom, i ove je godine nagrađen i to za scenarij filma “Kenjac”. Nagrada pubilike – Zlatna Vrata Pule dodjeljena je redatelju Nikši Sviličiću za film “Vjerujem u anđele” .

Linker
04. svibanj 2024 10:23