OTVARA SE ZA 100 GODINA

Spremite svoje uspomene u vremensku kapsulu Zagrebačke banke

Povodom obilježavanja 100 godina poslovanja Zagrebačka banka otvara Vremenski trezor u koji će svi građani moći spremiti svoje uspomene, a koji će se otvoriti za 100 godina – 2114. godine – kada će svi predmeti ponovno postati dostupni javnosti.

Predmeti se mogu pohraniti u vremensku kapsulu od 17. travnja do 17. srpnja ove godine. Nakon što se 30. rujna 2014. zatvore vrata Vremenskog trezora, Zagrebačka banka će na adrese građana koji su predali paket poslati poseban certifikat o primitku predmeta na čuvanje. Vremenska kapsula otvorit će se za 100 godina, a čuvani paket će se predati nasljednicima, odnosno osobi koja na uvid donese certifikat.

Zagrebačka banka pokrenula je internetsku stranicu www.vremenskitrezor.hr. na kojoj građani mogu ispuniti prijavnicu te izravno pohraniti fotografije. Svaka osoba može u Vremenski trezor spremiti jednu digitalnu fotografiju i jedan paket.

Također, građani koji žele spremiti neki predmet ili razne dokumente, na www.vremenskitrezor.hr mogu isprintati prijavnicu te pronaći sve informacije o potrebnim karakteristikama predmeta koji se predaje. Paket se može osobno donijeti u bilo koju poslovnicu Zagrebačke banke ili predati u poštanskim uredima Hrvatske pošte (u tom slučaju građanin Hrvatskoj pošti plaća naknadu za uslugu dostave paketa).

Na www.vremenskitrezor.hr nalazi se i galerija u kojoj se mogu pogledati fotografije svih predmeta pohranjenih u vremensku kapsulu.

Pravi Vremenski trezor formirat će se u središnjoj zgradi Zagrebačke banke na Trgu bana Jelačića 10 u Zagrebu.

Linker
19. travanj 2024 04:23