Foto: Flickr/Tita
POKUŠAJTE IH UVAŽITI

SRETNIJI ŽIVOT Živite po načelima indijanskih plemena

Iako je plemenski način života polako pred izumiranjem, neke životne filozofije i dalje se čuvaju te ih njihovi članovi žele dijeliti s ostatkom svijeta – u kojem vide previše napetosti, premalo sreće i pretjerano mnogo bolesti.

1. Ne zaboravite na moć snova

Indijanci jednako veliku važnost pridaju javi, kao i snu te smatraju kako noće more, primjerice, odražavaju stanje bolesti -baš kao i glavobolja, problemi s probavom i slično.

Vjeruju kako putem snova primamo informacije o našoj prirodi te pomoću njih komuniciramo s našom podsvijesti koja nam daje odgovore i smjernice za život.

Foto: reckless_cup_of_tea / We Herat It

2. Eleksir mladosti krije se u prirodi

Indijanska plemena velik dio vremena provode na otvorenom. Šetaju u prirodi, održavaju sastanke na otvorenom pa čak kuhaju i objeduju vani, ukoliko im vremenski uvjeti do dopuštaju.

Hodanje bosih nogu, gledanje zalaska i izlaska sunca, paljenje vatre i obrađivanje vrta – samo su neki od načina kako se povezati s prirodom, ali i samim sobom.

Instagram

Foto: Instagram

3. Smijeh je najbolji lijek

Nije obična floskula, nego usitinu najbolji savjet koji možemo uvažiti i primjeniti u svakodnevnom životu. Smijeh utječe na hormone, držanje i općenito stanje organizma.

Osim što je ugodno biti u društvu osoba koje se smiju, to je i zdravo te članovi indijskih plemena slovi za osobe s velikim smislom za humor, a prati ih dugovječan i zdrav život.

HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 22: Actresses Jennifer Aniston (L) and Emma Stone attend the 87th Annual Academy Awards at Hollywood & Highland Center on February 22, 2015 in Hollywood, California.   Jason Merritt/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
AFP/Cropix / AFP

Foto: AFP/Cropix

Linker
05. siječanj 2023 17:37