Profimedia
EKSKLUZIVNI INTERVJU S HUGHOM LAURIJEM

Svestrani Britanac vraća se staroj strasti

Britanska TV zvijezda, poznat po serijalima “Dr. House”, “Jeeves i Wooster” i “Crna Guja”, nakon kratke pauze od glume vraća se na male ekrane kao beskrupulozan trgovac oružjem u serijalu “Night Manager”.

Po završetku snimanja serijala “Dr. House”, u kojem je glumio ciničnog, ali genijalnog liječnika, Hugh Laurie se okrenuo glazbenoj karijeri kako bi se odmorio od glume i napokon, nakon osam godina snimanja, mogao raditi nešto pri čemu “ne mora nositi ništa Houseovo”, već na pozornicu može izaći u vlastitoj odjeći. Britanski glumac glazbu obožava još od djetinjstva, blues pogotovo, a iza sebe ima dva hvaljena albuma – “Let Them Talk” iz 2011. godine i “Didn’t Rain” objavljen dvije godine kasnije.

Iako je 2012. godine bio sretan što se napokon riješio doktora Housea, uloga otresitog liječnika donijela mu je svjetsku slavu, dva Zlatna globusa, šest nominacija za Emmy, pa čak i titulu najseksepilnijeg muškarca na američkoj televiziji. Laurie je do tada bio poznat uglavnom po ulogama komičnih nesposobnjakovića iz visokog društva u britanskim serijalima, a producenta serijala “Dr. House”, Bryana Singera, impresionirao je odličnom imitacijom američkog izgovora.

Ipak, svestranom glumcu slava koju je stekao kao dr. House ubrzo je postala breme. Iako je uživao u ulozi brutalno iskrenog liječnika, suzdržani Britanac nije volio to što su ga ljudi prepoznavali pa je neko vrijeme na ulicu izlazio isključivo s kacigom na glavi. Svemu tome nije pomogla ni depresija od koje Laurie pati još od adolescentske dobi, a koja se nije povukla unatoč uspjehu na poslovnom i privatnom planu. Hugh je od 1989. godine u braku s kazališnom tajnicom Jo Green s kojom ima troje djece: 27-godišnjeg Charlieja, 25-godišnjeg Billa i 23-godišnju Rebeccu.

Ekskluzivan intervju sa svestranim Britancem pročitajte u novom broju Glorije koji je u prodaji od 10. ožujka, a u kojem otvoreno govori o novoj ulozi “najopasnijeg čovjeka na svijetu” i ostalim svojim strastima – pisanju, glazbi i obitelji.

Linker
26. travanj 2024 20:53