Ines Stipetić
NEMA DRUGOG IZBORA

Svoje blizance prepuštam dadilji

Zagrebačka glumica Daria Lorenci Flatz (38) u posljednjoj ovosezonskoj premijeri zagrebačkog HNK tumači jednu od najzahtjevnijih uloga u karijeri: 9. svibnja, naime, utjelovit će glavni lik u Ibsenovoj drami ‘Nora’, i to u režiji Saše Božića, poznatog po predstavama koje objedinjuju riječ, ples i performans.

Kako glumica uspijeva emocije izražavati plesom? – Ja svaku ulogu ionako promišljam i na fizičkoj razini. U mladosti sam se dugo bavila klasičnim baletom i modernim plesom, i da nisam postala glumica, sigurno bih se bavila plesom koji je moja prva ljubav.

Je li teško istodobno plesati i glumiti, odnosno izgovarati tekst? – U ovom slučaju ne, jer je plesni pokret u službi uloge. Treba doći i vidjeti.

Kako tijekom cjelodnevnih probi organizirate obiteljski život? – Suprug Emil mi mnogo pomaže, no blizance Maka i Frana s punim povjerenjem prepuštamo dadilji. Jer dok mi radimo, nema drugog izbora. Lani su išli u vrtić, ali smo ih ispisali jer su stalno bili bolesni. Sada bar s tim nemamo toliko brige. A nakon posla, kao svaka mama, jurim doma.

Ines Stipetić

Linker
23. travanj 2024 07:08