IVA MIHALIĆ

Tajna ljepote je u hladnoj vodi

Zagrebačka glumica Iva Mihalić (23) poželjela si je u ovoj godini mnogo zdravlja, novih avantura, mnogo entuzijazma, te da do ožujka položi preostale ispite na Akademiji dramske umjetnosti. A u poslu su joj ionako sve želje već ispunjene: iako je TV gledatelji još nisu imali priliku upoznati, među kazališnom publikom je velika zvijezda, a dosad je glumila na Maloj sceni, u zagrebačkom HNK, s Histrionima, na Dubrovačkim ljetnim igrama , ali i filmovima ‘Kradljivac uspomena’ te ‘Neka ostane među nama’.

Kako uskoro počinje pripremati ulogu u predstavi HNK ‘Dantonova smrt’ i snimati film, nada se samo da će ima ti dovoljno vremena za svoje male strasti – vožnju biciklom i obilazak parfumerija u potrazi za novom kozmetikom.

Kako počinje i završava vaš dnevni beauty tretman? – Uvijek umivanjem hladnom vodom: tako započinjem i završavam dan. Ne trošim mnogo vremena na šminkanje i uređivanje, najčešće stavim samo maskaru i rumenilo.

Kojim preparatima zimi njegujete lice? – Hidratantnim i hranjivim kremama Avene i Uriage za osjetljivu kožu, na bazi termal ne vode.

Čime njegujete i hranite kosu? – Koristim L’Orealove ili Niveine šampone za normalnu kosu, a izbjegavam gelove, pjene i lak za kosu.

Mijenjate li često frizuru? – Vrlo rijetko, jer dugo mi treba da se odlučim za promjenu, a kad nađem frizuru koja mi se sviđa, vjerna sam joj dulje vrijeme.

Na koje tretmane odlazite u kozmetički salon? – Samo na depilaciju i pedikuru.

Imate li neki tradicionalni recept za ljepotu? – Osim umivanja hladnom vodom, što mi je kao djevojčici otkrila baka, prijateljica mi je savjetovala da su za ublažavanje podočnjaka najbolji oblozi od kamilice.

Kakav make-up koristite? – Obožavam Chanelovu kozmetiku: jest da je skupa, ali je vrhunska.

Što biste na sebi promijenili? – Voljela bih da mi je koža manje osjetljiva jer ponekad baš i nije praktično biti kao mimoza.

Na što vas asociraju silikoni, botox, kolagen? – Silikoni na nešto neugodno, botox na izraz iznenađenog lica, a kolagen na životinju.

Slažete li se s izrekom da ljepota dolazi iznutra? – Slažem, ali isto tako mislim da svatko ima svoju viziju onog što mu je lijepo.

Koji vam ruž za usne najbolje pristaje? – Veoma mi se svidio Sisleyev prozračni hidratantni ruž Lip-Shine 9.

A koji parfem najbolje odražava vašu osobnost? – Moje tajno ‘oružje’ je Narciso Rodriguez For Her s notom mošusa.

Koja vam je najdraža stvarčica u kozmetičkoj torbici? – Chanelovo ružičasto rumenilo: uvijek kad otvorim kutijicu i vidim tu boju, baš me razveseli.

Jagoda Zamoda

Linker
20. travanj 2024 04:57