POLA STOLJEĆA ROCKA

The Rolling Stones - najveći hitovi u spomen prve gaže

Engleski band The Rolling Stones na današnji dan 1962. godine u londonskom klubu Marquee odsvirao je svoju prvu gažu te potom postao jednim od najvažnijih fenomena rock’n’rolla, koji je na žanru, ali i cjelokupnoj popularnoj kulturi ostavio neizbrisiv trag. S prodanih preko 200 milijuna albuma (njih 29 studijskih, 12 snimljenih uživo, 30 kompilacijskih i 107 singlova) Rolling Stonesi su 1989. ušli u Kuću slavnih Rock and Rolla, a sretniji će se obožavatelji prisjetiti i njihovih legendarnih koncertnih izvedbi, koje su u kasnijim godinama dobile konture spektakla. Njihov najpoznatiji nastup vjerojatno je ipak onaj tragični iz Altamonta 1969. koji je po nekima označio kraj hipi pokreta.

Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood i Charlie Watts kao još uvijek aktivni te Brian Jones, Ian Stewart, Tony Chapman, Dick Taylor, Bill Wyman i Mick Taylor kao bivši članovi odavno su ušli u legendu, kako zbog svojih umjetničkih nadahnuća, tako i zbog tipskog rokerskog stila života.

Rođendan benda koji si je za ime odredio naslov pjesme blues glazbenika Muddyja Watersa slavimo izborom najvećih hitova.

Linker
27. travanj 2024 08:07