ČETIRI PITANJA ZA...

Tina Vukov: Moje dvije ljubavi

Vlasnica dvaju Porina, 21-godišnja Riječanka Tina Vukov , tek je u petak, 2. srpnja, održala prvi samostalni koncert. Na pozornici Trsatske gradine u Rijeci pridružli su joj se sugrađani: klapa Luka i Marko Tolja , s kojim je već prije (kao i s legendarnim Arsenom Dedićem ) snimila duet.

Zašto ste čekali toliko dugo do prvog samostalnog koncerta? – U poslu idem polako, bez žurbe, i tek sad mi se pružila odlična prilika da svojim nastupom otvorim ovogodišnje Ljeto na Gradini, a i Trsat mi je najljepši dio Rijeke. Na koncertu Tina Vukov i gosti izvela sam svoje pjesme s albuma ‘Tuga dolazi kasnije’ i neke obrade jazz i pop standarda, uz pratnju orkestra Olje Dešića.

Kako ćete provesti ljeto? – Na relaciji Rijeka-Krk-Šibenik. Nastupit ću na Šibenskom festivalu i na Večerima šansona u Kastvu, a ostatak ljeta ću se odmarati. Volim surfati internetom i biti informirana, igrati tenis u slobodno vrijeme i družiti se s prijateljima u jazz kafićima.

Imate li dečka? – Nemam. Privlače me mladoliki muškarci, a volim i plavu kosu, jer nije česta.

Od koga ste dobili najljepši kompliment? – Od profesorice glazbe u američkom kampusu u Švicarskoj. Rekla mi je da mogu naučiti sve jezike svijeta, ali da ću se uvijek vraćati glazbi – jer je to ono što ja jesam. Ipak, jezici su, uz glazbu, moja velika ljubav: tečno govorim talijanski, a studiram engleski i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Marijana Marinović

Linker
16. travanj 2024 08:43