NICOLAS SARKOZY

Treća sreća u bračnim vodama

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy (53) i bivša talijanska manekenka Carla Bruni (40), koji su još su prošlog mjeseca najavili skoro vjenčanje, danas su izgovorili sudbonosno "da" daleko od očiju javnosti. Ceremoniji su prisustvovali samo bliski prijatelji i članovi obitelji. Vjenčanje je bilo posebno i u povijesnom smislu, jer je po prvi puta u Republici aktualni predsjednik stupio pred oltar.

Francois Lebel, načelnik Osmog arondismana u Parizu koji je vjenčao mladence, opisao je vjenčanje kao "trenutak obiteljske bliskosti za novovjenčani par, jednostavno i s puno emocija između supružnika".

– Mladenka je bila u bijelom, zanosna kao i uvijek – nastavlja Lebel – a ni mladoženja nije bio loš.

Sarkozyju je ovo treći brak, a iz prethodna dva ima tri sina. Od bivše žene Cecilije rastao se u studenom prošle godine nakon 11 godina zajedničkog života. Carla Bruni do sada nije plovila bračnim vodama, ali je bila poznata po vezama sa zvijezdama kao što su Mick Jagger, Eric Clapton, Donald Trump, a iz veze s Raphaelom Enthovenom, profesorom filozofije, ima jednog sina.

Zlobnici tvrde kako je vjenčanje lukavi potez francuskog predsjednika kako bi vratio izgubljenu popularnost koja je nedavno bila u padu od čak 7 posto. Razlog opadanju popularnosti su tradicionalni glasači kojima "moderni, jet-seterski predsjednik" nikako ne ide na ruku.

Tena Mužević

Linker
02. svibanj 2024 06:24