WOODY ALLEN

Tužbom do zadovoljenja pravde

Proslavljenog američkog redatelja židovskog podrijetla neopisivo je razljutilo kad je u svibnju prošle godine ugledao svoju sliku na reklamnim panoima jedne američke tvrtke koja proizvodi odjeću. No, njegova se slika nije našla samo na panoima, već i u reklamama kojima se ista tvrtka oglašava na internetu.

Reklamni panoi koji 72-godišnjeg Allena prikazuju kao rabina, pojavili su se u New Yorku i Californiji. Iz tog je razloga dobitnik triju Oscara u ponedjeljak podnio tužbu protiv tvrtke American Apparel Inc., koja je bez prethodnog pristanka iskoristila njegov lik u svojoj reklamnoj kampanji. Potez tvrtke Allen je ocijenio nečuvenim pogotovo zato što on sam ne sudjeluje u promicanju ili sponzoriranju niti jednog proizvoda i usluge u Sjedinjenim Državama.

U tužbi koju je Allen podnio okružnom sudu na Manhattanu, stoji kako je American Apparel iskoristio njegovu sliku i identitet što se protivi njegovom vlastitom pravu na privatnost i publicitet, te isključivom vlasništvu i osobnim pravima.

Allen sada potražuje kompenzaciju u iznosu od 10 milijuna dolara, a čelni ljudi American Apparela još se nisu izjasnili o novonastaloj situaciji, niti su dosad kontaktirali oštećenog redatelja.

Linker
02. svibanj 2024 16:13