Saša_Ćetković
ODLUČIO PROGOVORITI

U NOVOJ GLORIJI Željko Königsknecht - obiteljska borba s dijabetesom

Teški oblik dijabetesa, od kojeg je zimus oboljela njegova 11-godišnja kci Hanna, zaledio je osmijeh na licu zagrebačkog komičara, no danas se zajedno s cijelom obitelji ponovno smije jer se naučio boriti i nositi s kćerinim tegobama, koje će ju pratiti do kraja života.

Otkako je 11-godišnja Hanna Königsknecht zimus oboljela od dijabetesa, njezin otac Željko Königsknecht (54), majka Irena (47), sestra blizanka Tessa i brat Petar (22), Željkov sin iz prethodnog braka, s njom su prošli sve faze – od šoka, očaja i poricanja do spremnosti da se uključe u borbu protiv tihog neprijatelja koji im se uvukao u obitelj.

Kad ste shvatili da je stanje vaše kćeri ozbiljno? – Jednog dana pozvala je doma prijatelje iz kvarta. Pred dečkima se pravila važna pa im je sama pekla palačinke. U jednom trenutku je iz kuhinje povikala da joj posudim naočale jer ništa ne vidi, i tada sam bio siguran da mi kći boluje od dijabetesa.

Kruno Petrinović

Dirljivu ispovijest poznatog hrvatskog komičara, koji je o kćerinoj bolesti odlučio javno progovoriti jer smatra da se samo komunikacijom s javnošću može doprinjeti poboljšanju kvalitete života oboljelih, pročitajte u novom broju Glorije koja je na kioscima od 28. svibnja.

Linker
24. travanj 2024 03:38