PR
BITNA JE ORGANIZACIJA

U pauzama snimanja potrebna mi je samoća

U žiriju popularnog showa X Factor Adria uz Massima Savića, Tončija Huljića i Željka Joksimovića sjedi i Aleksandra Kovač (42) – beogradska pjevačica i kantautorica.

Aleksandra je odrasla u glazbenoj obitelji – kćer je glazbenika Kornelija Kovača i autorice tekstova Spomenke Kovač, a s ocem će uskoro krenuti na regionalnu turneju, povodom njegovih 50 i njenih 25 godina na sceni, što će biti njihova prva suradnja.

Glazbom se počela baviti vrlo rano zajedno sa svojom mlađom sestrom Kristinom s kojom je osnovala grupu K2, a sa zajedničkim radom prestale su 1998. godine, kada se razilaze poslovno i privatno.

Poznata glazbenica se nakon karijere u popularnoj glazbi okrenula i komponiranju primijenjene glazbe, pedagoškom radu s djecom i odraslima i akademskom usavršavanju pa je tako magistrirala filmsku kompoziciju na prestižnom Sveučilištu Edinburgh.

Aleksandra uživa u ulozi članice žirija popularnog showa X Factor, a pauze između snimanja koristi kako bi se pripremila za stručna predavanja koja je uskoro očekuju. Zbog toga se svaki dan u pauzi povlači u šminku iza scene i posvećuje se obvezama izvan X Factora.

– Trenutno pripremam predavanje o popularnoj glazbi i komponiranju za Američki fakultet u Beirutu, gdje sam već održala predavanja studentima koji su me sada željeli ponovno čuti i u novom semestru! Također, završavam stručni rad o upotrebi popularne glazbe u filmovima za jedan od najznačajnijih stručnih glazbenih međunarodnih časopisa – izjavila je simpatična kantautorica i dodala kako pored X Factora ima mnogo obaveza, pa je dobra organizacija vrlo važna.

pr

Foto: PR

– Važno mi je da razvijam svoju akademsku karijeru, pa ću tako u skorijoj budućnosti održati predavanja i u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Velikoj Britaniji – otkrila je Aleksandra koja ima bogatu međunarodnu karijeru.

Popularna filmska kompozitorica zbog brojnih obaveza od produkcije je tražila i posebnu prostoriju u kojoj se može osamiti i prakticirati jogu bez koje ne može.

– Jogom se bavim godinama i ne postoji fizička i duhovna disciplina koja će bolje izoštriti vaš um, osvježiti i učvrstiti tijelo te vam pomoći u trenucima kada vam je podrška neophodna – poručila je Aleksandra svim svojim obožavateljima.

Linker
27. travanj 2024 13:51