VICTORIA BECKHAM

Umijeće hodanja

Dolazak bračnog par Davida i Victorije Beckham u njujoršku robnu kuću Macy s, radi promocije njihova mirisa, pretvorio se u događaj nalik onom kad filmski glumci kroče na crveni tepih ispred kazališta Kodak u Los Angelesu u noći dodjele Oscara: gomila natiskana iza željezne ograde, pljesak, povici, fotografiranje mobitelima…A slavni britanski nogometaš i njegova supruga, bivša spajsica, a sadašnja trendseterica, ponašali su se kao holivudske zvijezde, pogotovo ona, jer se dotjerala tako da će se o tome govoriti.

Ovaj put nije naglasak stavila na odjeću već na obuću. Odabrala je čizme talijanskog dizajnera Antonija Berardija, čovjeka koji je kreirao haljinu koju je nosila prije devet godina na svojoj svadbenoj večeri, nakon što je presvukla vjenčanicu. Visoke čizme od crnog lateksa koje je Victoria navukla (zacijelo vrlo teško i uz pomoć muža) za svečanost u Macy’su već su stekle slavu – nakon što ih je Antonio Bererdi predstavio kao dio svoje ovogodišnje jesensko/zimske kolekcije. Čizme, naime, nemaju potpeticu. Kako se onda održava ravnoteža? Tako što je težište na prednjem dijelu stopala, na posebno dizajniranim platformama.

“U njima se osjećate kao da nosite normalne cipele”, kaže njihov tvorac dok ortopedi zabrinto vrte glavom. te zdravo-nezdrave čizme, koje se izrađuju po narudžbi, stoje oko 30.000 kuna, a Antonio Berardi otkriva da ih je već prodao 60 pari.

Victorijina sunarodnjakinja, glumica Helena Bonham Carter, nikad tako nešto ne bi stavila na svoje noge. Ona je uvijek u cipelama koje izgledaju kao da ih je uzela iz ormara svog muža, redatelja Tima Burtona. Ovih je dana, međutim, viđena u ženstvenijim cipelama, no ostala je vjerna svojoj ekscentričnosti: one imaju potpeticu na – feder. dakle, Helena može, ako hoće, skakutati kao klokan.

Sineva Pasini

Linker
03. svibanj 2024 19:01