NJEŽNE VLASI

Vanna - na tretmanu 'pomlađivanja' kose

Zagrebačka pjevačica Ivana Vrdoljak Vanna (43) ubraja se među dva posto sretnica rođenih s plavom kosom. Zlatokose, kažu, dulje zadržavaju mladolik izgled – vjerojatno zato što su im crte lica blaže, a sjedine manje vidljive – ali imaju i tamnu stranu.

Plave vlasi su, naime, tanje od smeđih, crnih i crvenih, a kako se s vremenom još i prorijede, čega nisu pošteđene ni tamnokose žene, blondinama u zrelim godinama najveći je problem nedostatak volumena.

– Moja kosa uvijek je bila nježna, no sada se prema njoj ophodim bolje nego prije. Želim je što manje opterećivati pa svoje prirodne kovrče više ne ravnam, na stavljam umetke, a izbjegavam i pretjerano stiliziranje. Jedini luksuz koji im priuštim – zapravo bih to nazvala potrebom – su vitalizirajući rituali u frizerskom salonu Ruža Institut Kerastase, čija sam dugogodišnja klijentica – kaže Vanna, dodajući da rado isprobava sve novosti ko je u zagrebački salon stižu odmah nakon predstavljanja u Parizu.

A njenim potrebama osobito odgovara najnoviji tretman za povećanje volumena i gustoće kose, Densifique. Riječ je o ampulama čiji se sadržaj umasirava u vlasište – bilo suho ili mokro – koji ne masti kosu i stoga ga nije potrebno ispirati.

Nakon 90 dana terapije Densifiqueom pjevačica će moći posvjedočiti jesu li se obećanja stručnjaka da će joj u tom periodu izrasti 1700 novih vlasi, zaista ispunila.

Damir Leljak

Foto: Petar Jurica

Linker
18. travanj 2024 08:10