Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
UOČI EKSPEDICIJE NA HIMALAJU

Vedran Mlikota: Stipe Božić trebao bi osnovati sektu

Glumac Vedran Mlikota (46) nikada nije bio u boljoj fizičkoj formi. Posljednjih mjeseci gotovo da ne silazi s bicikla, a svaki slobodni trenutak planinari po Sljemenu ili po Biokovu u blizini svojeg rodnoga Zagvozda.

Na takav žestok tempo nije se odlučio zbog nove uloge, već zbog dosad najveće životne avanture – pohoda na Mount Everest, o čemu sanja otkako se kao dijete zaljubio u planinarenje. Kao član hrvatsko-slovenske ekspedicije na put kreće 12. listopada, a na Himalaji, najvišem planinskom lancu na svijetu, boravit će tridesetak dana.

Kako ste se našli među članovima ekspedicije?

– Pozvao me Stipe Božić, vođa puta. Poznajemo se već petnaestak godina, a osim što smo iz istog kraja, zajednička nam je i ljubav prema planinarenju. Puno puta smo pričali o Himalaji, bez koje on, očito, ne može. I apsolutno ga razumijem. Planine su nešto najveličanstvenije što je Bog stvorio. Stipe zrači pozitivnom energijom i zadovoljstvo ga je slijediti. Trebao bi osnovati neku “seku”: Opus Stipei, možda.

Cijeli intervju u kojem govori o ekspediciji koja ga očekuje te o niz drugih zanimljivosti iz svog života čitajte u novoj Gloriji koja je na kioscima od 24. rujna, a uz koju dobivate i bonove s popustom do 50 posto.

Linker
19. travanj 2024 22:28