LJUDSKO TIJELO

Vjerovali ili ne, vaše tijelo može učiniti ovih pet stvari

Možda mislite kako poznajete svoje tijelo i kako je sve što o njemu trebate znati dokazano i mjerljivo, ali nije uvijek tako. Postoje slučajevi za koje stručnjaci i doktori nemaju objašnjenje, ali ne mogu negirati postojanje takvih sposobnosti.

Otkrijte pet nevjerojatnih stvari koje vaše tijelo može, vjerovali vi to ili ne!

1. Vaš mozak može održavati tjelesnu temperaturu dok se vani smrzavate

Grupa Tibetanskih redovnika je u stanju osušiti mokre plahte na temperaturi ispod nule i to samo toplinom svoga tijela. Istraživanje je pokazalo kako ljudi koji savladaju tehnike disanja i vizualizacije vrućih vrtloga energije u određenim dijelovima tijela, uspijevaju podići tjelesnu temperaturu.

2. Vaši zglobovi mogu predvidjeti vrijeme

Poznate su vam izjave vaših baka i djedova o tome kako njihova bol u koljenu ili kuku najavljuje pogoršanje vremena? To je zato jer pad temperature mijenja debljinu sinovijalne ovojnice, koja održava zglobove podmazanima, a to rezultira boli koju osjetimo s promjenom vremena.

3. Vaše tijelo ima nadljudsku snagu

Svi imamo potencijal velikog Hulka. Svi smo čuli za ekstremne slučajeve poput majke koja je podigla auto da spasi svoje dijete, ali nitko ne zna kako se to točno događa. Naime, nemoguće je umjetno proizvesti takvu vrstu stresa i uzbuđenja, da bi se laboratorijski izmjerilo i testiralo, ali je često puta zabilježeno.

4. Vaš mozak može zapamtiti sve

Fotografsko pamćenje nije samo mit. Hyperthymesia je sposobnost koja nekim ljudima omogućuje da zapamte sve što se dogodilo u njihovim životima, do najmanjih detalja. I dok se jedni rađaju s tom predispozicijom, drugi na njoj mogu raditi i vježbati svoj mozak.

5. Vaše srce može predvidjeti budućnost

Provedeno je istraživanje u kojemu su ljudima nasumično pokazivali neutralne i stimulirajuće fotografije. Rezultati su pokazali da srce na stimulirajuće karte (bez da ih osoba vidi) reagira i do deset sekundi prije ostatka tijela. Zaključak je kako naše srce može predvidjeti uzbudljive događaje, ali istraživači ne mogu shvatiti zašto.

Linker
06. ožujak 2024 16:14