RAZOTKRIVANJE

Vlado Kalember: Zbog zaljubljenih klinki privodila me policija

Što vam nedostaje iz dana najveće slave? – Velike tiraže nosača zvuka. U devet godina snimili smo deset albuma, koji su se prodali u više od osam milijuna primjeraka.

Gdje sve planirate nastupati sa Srebrnim krilima? – Od Triglava do Crnog mora.

Jeste li kada doživjeli neugodnosti s obožavateljicama? – Uglavnom su to bile klinke koje su nas čekale ispred hotela, garderobe ili zvonile na kućna vrata. Neugodno bi bilo kad bi neka od njih otišla iz roditeljskog doma i ostavila poruku da ide kod Vlade u Zagreb. Zbog jedne takve, koja je roditeljima poručila da me voli i da se seli k meni, policija me privela na obavijesni razgovor čim sam sletio na zagrebački aerodrom. A ja nisam imao pojma o čemu se radi.

Tko su bili idoli vaše mladosti? – Grupe Beatles, Deep Purple i Led Zeppelin.

Imate li neki ritual uoči izlaska na pozornicu? – Nemam. Samo naštimam gitaru.

Je li vam se kada dogodilo da vam pukne glas na pozornici? – Da, dvaput. I nikada nisam otkazao nastup jer, srećom, imam promukli glas, pa se i nije čulo da me glasnice izdaju. Prvi put se dogodilo u Beogradu, kad smo imali po dva koncerta dnevno: dali su mi da pijem mlijeko s karameliziranim šećerom i to me spasilo. A drugi put u Sofiji, na velikom koncertu koji je snimala bugarska televizija i direktno prenosio njihov radio. Snašao sam se nekako: bend mi je dosta pomogao pjevajući refrene, a i publika je znala sve riječi pjesama.

Koja vas vaša pjesma može rastužiti? – “Stari moj”, koju je napisao naš pokojni klavijaturist Muc.

Kojeg poroka biste se voljeli riješiti? – Jedini koji imam su cigarete.

Što ste najluđe napravili zbog ljubavi? – Oženio sam se 30 godina mlađom djevojkom.

Jeste li ljubomorni? – Ne, nikada nisam bio, niti ću ikada biti.

U čemu je tajna vašeg mladolikog izgleda? – U tome što vjerujem da su neki drugi prerano ostarjeli, a ne da sam ja predugo mlad.

Biste li se podvrgnuli estetskom zahvatu ili tretmanu pomlađivanja? – “Ako nisam gladan, o kruhu i ne razmišljam”.

Po čemu pamtite “prvu noć sa ženom”, kako se zove i jedna vaša pjesma? – Više pamtim noć nego ženu.

Koje vrline najviše cijenite kod supruge Ane? – Premalo je prostora jer je ona puna vrlina. Brižna je supruga i majka, a poslovno je najveći profesionalac kojeg sam sreo u životu.

Oko čega se najčešće porječkate? – Uglavnom zbog sina, koji je vrlo živahno dijete, pa s onim “daj ga pripazi” pokušavamo jedno drugome prebaciti lopticu.

U kojim se kućanskim poslovima najbolje snalazite? – U svim. Dugo sam bio samac i znam čistiti, peglati, slagati, kuhati, mijenjati svu potrošnu robu… Kućni sam tip i ne volim jesti po restoranima, tako da najčešće ja imam više vremena za kuhanje, a majstor sam za specijalitete s piletinom.

Čega uvijek mora biti u vašem hladnjaku? – Dosta hladnih narezaka da nas nikakvi gosti ne mogu iznenaditi. Nisam gurman, ali frižider mi uvijek mora biti pun hrane i pića.

Što redovito pratite na televiziji? – Kao što volim pun frižider, tako volim i u svakoj sobi imati televizor, čak i u kupaonici. Ne gledam serijale, ali pratim sport i volim pogledati dobar film i zanimljive emisije na National Geographicu.

Biste li sudjelovali u nekom reality showu? – Taj prostor ostavljam ljudima bez umijeća, a pristao bih jedino da mi je dijete gladno. No, nemam ništa protiv da netko sudjeluje, jer svatko ima pravo na svoj komadić neba. I ja sam htio biti poznat i slavan, samo, bila su to druga vremena, kada se to moglo postati isključivo talentom.

Na što biste potrošili zadnji novčić? – Uvijek na dijete.

Pokazuje li vaš sin Darian sklonost prema glazbi? – U dobi od pet i pol godina je privrženiji majci, pa više sluša klasiku. Još ne pokazuje sklonost prema sviranju, nego na dječjoj gitari, kad mu mama svira, imitira njezine pokrete.

U čemu je sličan vama, a u čemu supruzi Ani? – Mislim da je živost pokupio od mame, jer ja sam bio izuzetno mirno dijete.

Što biste bili da niste glazbenik? – Da se ponovno rodim, htio bih biti bogati nasljednik.

Marijana Marinović

Linker
12. travanj 2024 17:00