SVE ZA KRALJICU

Vojvotkinja od Cambridgea uči jahati usprkos alergiji

Suprug, svekar i njegova supruga, šogor i kraljica Elizabeta II – svi članovi nove obitelji Catherine od Cambridgea (30) strasni su jahači, muškarci uglavnom putem pola, dok dame jašu rekreativno. U široj porodici tu je i olimpijska doprvakinja u preponskom jahanju Zara Phillips, pa supruzi princa Williama nije preostalo drugo do da se i sama zbliži s plemenitim životinjama premda je na njih – alergična.

Da uči jahati Kate je u utorak povjerila paraolimpijskoj jahačici Lee Person tijekom prijema u Buckinghamskoj palači. Person joj je ponudila svoje usluge, no grofica od Wessexa spomenula je Catherininu alergiju, na što je Person preporučila antihistaminike. I ranije se govorkalo da je vojvotkinja alergična na dlaku ponija, no kako je u najmanju ruku često u kočijama ili u blizini konja, a reakcije se nisu vidjele, moguće je da je riječ o nagađanjima.

Kako bilo, vojvotkinja od Cambridgea prigrlila je ne samo protokolarne obaveze članice kraljevske obitelji, već i strast prema prirodi i životinjama. Tako je prije koji tjedan priznala da uživa u sadnji krumpira.

Linker
19. travanj 2024 12:09