MODNA IZLOŽBA

Xenia Design vraća fosile u modu

U zagrebačkom Hrvatskom prirodoslovnom muzeju u ponedjeljak je otvorena izložba Suture, strukture, teksture…, u organizaciji XD Xenia Design i Hrvatskog prirodoslovnog muzeja iz Zagreba. Brojni posjetitelji, među kojima i poznata lica poput Josipe Lisac , Tihane Harapin-Zalepugin , bivšeg ministra Božidara Biškupića, uživali su u modnom vremeplovu kroz povijest modnog dizajna.

Foto:Vedran Peteh

Prije otvorenja održana je kratka modna revija s modelima iz nove kolekcije brenda XD Xenia Design, dok je izložba konceptualna i sadrži nekoliko dijelova. Za početak, tu je izložba fosila koji su poslužili kao inspiracija za kolekciju, umjetnička fotografija fosila koje je fotografirao Marko Grubišić , modna fotografija kolekcija i video uradak mlade ekipe Dita Entertainment te modne instalacije zanimljivo izložene u skladu s fosilima.

Josipa Lisac dugogodišnja je obožavateljica djela Ksenije Vrbanić Foto: Vedran Peteh

Različite suture amonita i teksture kamenih reljefa stare i do 300 milijuna godina, našle su se kao predložak za dizajn printova.Uz uvijek prisutnu asimetriju, kao i crno- bijelu kombinaciju, novost u ovoj kolekciji XD Xenia Designa su boje poput crvena, električnoplave te zlatna i srebna. Nezaobilazne tkanine za ljeto su svila, lan, pamuk i viskoza, a dodatnu punoću materijala,i naglasak na reljefnoj trukturi ove inspirativne kolekcije daje umjetna koža u kombinaciji s pamukom te čipka raznih debljina.

Izložba je dio obilježavanja dvadesete godišnjice Cro A Portera.

Foto: Vedran Peteh

Linker
16. travanj 2024 20:27