EKSKLUZIVNI INTERVJU

Yeliz Akkaya: Pokraj Emre ne razmišljam o drugim muškarcima

I da nije poznata glumica, 27-godišnju Yeliz Akkayu, koja u serijalu “1001 noć” igra Melek Ataman, mlađu Benninu sestru, odmah biste zapazili na ulici u Istanbulu. Zahvaljujući prozirnoj puti, svijetloj kosi, krhkoj tjelesnoj građi i blistavozelenim očima, Yeliz Akkaya potpuno odudara od stereotipa o Turkinjama, pa nije ni čudo da je prije glumačke karijere bila uspješna manekenka i model: uz ostalo, bila je zaštitno lice lanca parfumerija Sevin te Mavi Jeansa. Na razgovor za Gloriju u azijskom dijelu Istanbula, u kojem živi, stigla je s dečkom – 30-godišnjim Emreom Fakiogluom, voditeljem na turskoj glazbenoj televiziji Dream TV.

– Nerazdvojni smo jer se Emre prije desetak dana vratio s odsluženja vojnog roka. Šest mjeseci se nismo vidjeli i sad imamo toliko toga za nadoknaditi. Osjećala sam se napuštenom, poput žene mornara, koja živi u dolini suza. Sad je to napokon iza mene – govori Yeliz Akkaya, čije ime na turskom znači “lijepa, svijetla, prozračna”.

Kakva su bila vaša očekivanja kad ste dobili ulogu u serijalu “1001 noć”? – Na prvom razgovoru producenti su mi ponudili ulogu Šeherezadine sestre, ali su mi rekli da moram potamniti kosu. Kako se odmah znalo da će se serijal snimati najmanje dvije godine, odbila sam tu ulogu i posvetila se radu u kazalištu. Već sam gotovo bila zaboravila na “1001 noć” kad mi se javio redatelj Kudret Sabanci i ponudio mi ulogu Bennine mlađe sestre Melek Ataman. Kako je snimanje već bilo u tijeku, u 11. epizodi sam bez ijedne probe uletjela ravno pred kamere.

Kako se nosite sa slavom? – Nastojim živjeti mirno i ne izlagati privatnost u medijima. Osim toga, i nisam toliko zanimljiva paparazzima da bi jurili za mnom: još živim s roditeljima, a već šest godina u vezi sam s istim muškarcem, tako da se o mom privatnom životu nema bogzna što pisati. Drago mi je da me prolaznici prepoznaju na ulici i čestitaju mi na ulogama: njihova dobra energija mnogo mi znači i sretna sam zbog toga.

Jeste li zaljubljivi? – Ne. Kad nađem pravu osobu, kao što je Emre, ne razmišljam o drugim muškarcima. Ako ih i primijetim, znam da nisu tu zbog mene. Naravno da vas netko može privući, ali da se uvijek vodimo samo za nagonima, izgubili bismo dušu. Za mene su privrženost i partnerstvo prave vrijednosti. Kad nekoga volite, sve je lakše i ljepše, svaki problem nestaje ili izgleda manji.

Kruno Petrinović

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Sve o Yeliz Akkayi pročitajte u aktualnom broju Glorije (br. 824), koji je na kioscima, ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
06. svibanj 2024 09:29