NOVO KRALJEVSKO VJENČANJE

Zaručila se Madeleine od Švedske

Princeza Madeleine od Švedske (30), mlađa kći švedskog kralja Carla XVI Gustafa (66) i kraljice Silvije (69) sljedećeg se ljeta udaje za financijskog stručnjaka Chrisa O’Neilla, Amerikanca britanskih korijena koji je od budućeg punca uspješno isprosio njenu ruku – objavio je švedski dvor.

Madeleine, četvra u redu nasljeđivanja švedskog trona iza princeze Viktorije, njene kćerkice Estelle i princa Carla Philipa, nakon prekinutih zaruka s odvjetnikom Jonasom Bergströmom preselila se u New York i zaposlila u dobrotvornoj organizaciji World Childhood Foundation. Tamo je i upoznala O’Neilla kojeg naziva svojom srodnom dušom.

– Volim njegovu toplinu i smisao za humor. Chris ima veliko srce i u njegovom se društvu svi ugodno osjećaju. Pažljiv je i darežljiv – niže komplimente zaljubljena princeza.

– Oboje smo iznimno sretni. Ovo je za nas poseban dan – izjavila je Madeleine za službenu stranicu švedske kraljevske obitelji.

– Otkako sam je upoznao znao sam da je Madeleine osoba koju želim oženiti, ali čekao sam pravi trenutka za prosidbu – dodao je O’Neill, koji ne može postati kraljem, ali takvo što ima pravnog temelja poželjeti svojoj djeci, bude li je imao s Madeleine.

Linker
03. svibanj 2024 20:37