SPORNA PJESMA

Željko Joksimović ide s plagijatom Coldplaya na Eurosong?

Nakon što je u specijalnoj emisiji na RTS-u Željko Joksimović predstavio pjesmu “Nije ljubav stvar” s kojom će predstavljati svoju zemlju na Eurosongu u Azerbajdžanu pojavile su se tradicionalne priče kako je riječ o plagijatu, piše Slobodna Dalmacija .

– Željko je plagirao Coldplay i njihov hit “Paradise – pridružili su se kritičarima s internetskih foruma i mediji u Srbiji.

Nije prvi put da Joksimovićevu pjesmu prate glasine o plagijatu. Njegova skladba “Lane moje” sa kojom je predstavljao Srbiju na Eurosongu 2004. u Istanbulu i osvojio drugo mjesto, također je bila proglašena plagijatom pjesme azerbajdžanskog autora Alikana Samedova.

Pogledajte protiv koga se bori Nina Badrić

Za pjesmu čija engleska verzija nosi naziv “Synonim” tekst je na Željkovu glazbu pisala Ljilja Jorgovanović (autori srpske verzije su Marina Tucaković i Željko Roganović).

Joksimović odlično kotira na kladionicama – važi za jednog od favorita “Pjesme Eurovizije”, a sam je, povodom odlaska na europsko glazbeno natjecanje, prilično samouvjereno izjavio kako u Baku ide po pobjedu.

Originalni tekst pročitajte OVDJE

Linker
19. travanj 2024 10:38