Glazbeno otkriće

Najveća konkurentica Baby Lasagne stiže u Zagreb, nastupit će ove subote u popularnom TV showu

Simpatična Talijanka Angelina Mango na ovogodišnjoj Euroviziji predstavit će se pjesmom "La Noia" koja je već sada hit, a nakon nastupa u Švedskoj ponovno stiže u Hrvatsku gdje će još jednom stati na istu pozornicu kao i naš predstavnik.

Točno tri tjedna prije nastupa u finalu ovogodišnje Eurovizije, koje je zakazano za 11. svibnja u Malmö Areni , talijanska predstavnica Angelina Mango stiže nakratko u Zagreb. Pobjednica Sanrema i jedna od favoritkinja predstojećeg natjecanja nastupit će u revijalnom dijelu nove epizode HRT-ova showa ‘Zvijezde pjevaju‘, u kojoj će parovi zapjevati hip-hop i funk pjesme. Angelina će na pozornicu izaći nakon što svi parovi izvedu svoje pjesme i u trenutku dok će nestrpljivo iščekivati prebrojavanje glasova publike.

Dvadesettrogodišnja talijanska kantautorica na pozornici Eurovizije predstavit će se pjesmom "La Noia" koja trenutačno odlično kotira na kladionicama i nalazi se na visokom trećem mjestu, odmah iza našeg predstavnika Baby Lasagne. Inače, Angelinu mnogi nazivaju glazbenim otkrićem godine, a u fokus javnosti dospjela je nakon što joj je postala prva žena koja je u posljednjih 10 godina uspjela pobijediti na Sanremu. Njezin nastup na službenom YouTube kanalu Eurovizije pregledan je više od 3 milijuna puta, a njezina pjesma u prvom tjednu nakon objave postala je najkorištenija pjesma za kreaciju sadržaja na TikToku.

Mnogi su uvjereni da bi Angelina mogla postići veliki uspjeh, a i sam Baby Lasagna istaknuo je da mu je ona među favoritima uz slovensku predstavnicu Raiven i srpsku predstavnicu Teya Doru.

Uoči Sanrema talentirana glazbenica koja osim što pjeva i piše pjesme, svira gitaru i klavir, izjavila je kako je ovu pjesmu napisala baš za taj festival. ‘‘Imam pjesmu u koju vjerujem, vjerujem u samu sebe kao i u tim oko mene. Nadam se da će i nastup biti dobar, jer sva trema nestaje kada se popnem na pozornicu. Sanremo obožavam i pratim ga odmalena‘‘, rekla je mlada pjevačica i autorica. I imala je pravo. Njezina pjesma ovaj put bila je ona koja je osvojila publiku i žiri i uvrstila ju u povijest kao prvu žensku pobjednicu nakon deset godina muške dominacije.

Angelina će u travnju navršiti 23 godine, a iza nje je već bogata glazbena karijera. Odrasla je na jugu Italije u gradiću Maratei u glazbenoj obitelji. Kći je poznatog talijanskog glazbenika Pina Manga, koji je preminuo 2014. godine i pjevačice Laure Valente pa je nekako logično da je i sama krenula roditeljskim stopama.

Aktivna je od 2020. kada je objavila prvi singl ‘‘Va tutto bene‘‘, a nedugo nakon toga uslijedio je i njen prvi album ‘Monolocale‘. Godinu dana kasnije bila je predgrupa na turneji Giovannija Caccama i Michelea Placida, a nastupila je i na Tjednu glazbe u Milanu u studenom 2021. Nakon prvog nastupa na Sanremu, potpisala je ugovor sa Sony Musicom i radila j s producentima poput Enrica Brunija i Tiziana Ferra, na stvaranju svoje nove glazbe.

Sudjelovala je i na popularnom natjecanju za talente ‘‘Amici di Maria De Filippi‘‘ na kojem je završila na drugom mjestu, osvojila nagradu u kategoriji pjevanja te nagradu Lunezia za glazbeno-literarnu vrijednost pjesme "Ci pensiamo domani". Taj njezin hit ušao je odmah u top deset najslušanijih ljetnih pjesama, a na YouTubeu pjesma je imala više od 36 milijuna pregleda. Pjesma je postala i viralna senzacija na TikToku te je Angelini osigurao status trendseterice u digitalnom svijetu.

Prošlo ljeto objavila je drugi studijski album ‘‘Voglia di vivere‘‘ koji se odmah smjestio na drugo mjesto talijanske ljestvice najslušanijih albuma i dobio zlatnu etiketu. Prije toga, njezin singl ‘‘Che t‘o dico a fa‘‘, odmah je zasjeo na drugo mjesto top ljestvica i posto platinast.

image
PROMO

Iako mlada Angelina je i u sretnoj vezi s kolegom glazbenikom Antoniom Ciriglianom koji joj je prema pisanju talijanskih medija bio najveća potpora kada se prijavila na Sanremo. Upoznali su se preko zajedničkih prijatelja, a Antonio svira i u njezinom pratećem bendu, baš kao i njezin brat Filippo Mango.

Nakon nastupa na Euroviziji Angelina Mango ponovno stiže u Hrvatsku, točnije u Umag gdje će nastupiti na SeaStar festivalu koji se održava 24. i 25. svibnja. Bit će ovo rijetka prilika da na poznatom festivalu nastupe čak dva ovogodišnja predstavnika na Euroviziji, a osim Angeline na SeaStar stiže i naš Baby Lasagna.

Linker
17. travanj 2024 14:11