OBITELJSKI ŽIVOT

Željko Raguž - kandidat za najzgodnijeg gradonačelnika

Tridesetogodišnji dubrovački ekonomist mogao je biti maneken, pilot, plivač, vaterpolist ili nogometaš, no odabrao je miran obiteljski život u koji je tek malo bure unijela utrka za gradonačelničku funkciju.

On je mlad, ambiciozan i atraktivan. Diplomirani ekonomist Željko Raguž (30), HSS-ov pretendent na skorim izborima za mjesto prvog čovjeka Dubrov­ni­­ka, vjerojatno je istodobno i kandidat za najzgodnijeg hrvatskog gradonačelnika. No iako manekenskom građom i visinom od 195 centimetara mami uzdahe mnogih žena, on je odan samo jednoj: supruzi Ini (29), arhitektici iz Koprivnice, s kojom je u braku od prošle godine. A spojila ih je – politika.

– Upoznali smo se prije dvije i pol godine u Zagrebu, gdje smo tada oboje živjeli. I to zahvaljujući prosvjedu studenata. Naime, Ina je bila predsjednica Sveučilišne organizacije HSS-a, a ja sam ugledao njezinu fotografiju na jednom portalu za ko­­ji je govorila o tim prosvjedima. Odmah mi se svidjela i nekako sam uspio doći do njezinog broja telefona. Kad sam je naz­vao, rekao sam joj da sam stranački kolega i da me zanimaju neke stvari vezane za studente te je pozvao na piće. Ali nastavili smo se viđati i dalje te nam se, malo po­­malo, desila i ljubav. Vjenčali smo se prije pola godine, a kruna naše ljubavi je kći Nika – kaže Željko Raguž.

Kristinka Šćavina

Pročitali ste skraćeni dio teksta. Cijelu priču o kandidatu za dubrovačkog gradonačelnika potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 954). Ovdje se možete pretplatiti na PDF izdanje Glorije– u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, no najviše štedite ako se pretplatite na 24 mjeseca.

Linker
27. travanj 2024 09:17